İki pozisyonu hakem camiası yorumladı: Galatasaray yüzde 100, Beşiktaş yüzde 40

Atakaş Hatayspor-Beşiktaş ile Galatasaray-Gaziantep FK maçlarında yaşanan, birbirine benzer olduğu iddia edilen bu iki pozisyonda verilen iki kararı hakem hocaları yorumladı. Beşiktaş, ''Adalet'' paylaşımı yaparak verilen karara sert tepki gösterdi. Hakem camiasının önde gelen isimleri de iki pozisyonu detaylı olarak yorumladı.

AKŞAM

İşte kritik pozisyonla ilgili eski hakemlerin ayrıntılı görüşleri:

ERMAN TOROĞLU: BEŞİKTAŞ OFSAYT, GALATASARAY GOL

Beşiktaş'ın golünde Montero pozisyonun içinde olduğu ve kaleciyi yanılttığı için ofsayt var. Ancak Galatasaray'ın golünde ofsayttaki oyuncu pozisyonun içinde olmadığı için ofsayt yok. İki pozisyon aynı değil, toplumu kışkırtmaya gerek yok. Bu pozisyonlara aynı diyen yöneticileri, antrenörleri, futbolcuları gözlerinden öperim.

Morutan kendini aştı

LALE ORTA: BEŞİKTAŞ OFSAYT, GALATASARAY GOL

İki pozisyonu birbirinden ayıran nokta oyuncuların aksiyonları. Galatasaraylı oyuncu bu pozisyonda sabit kaldı, hiç oynamadı. Herhangi bir harekette bulunup kalecinin dikkatini dağıtmadı. Topun çıkış yeri ve kaleci arasındaki hatta değildi. Ben de pozisyonun ofsayt olmadığını düşünüyorum. Beşiktaş maçında yaşanan pozisyon ise ofsayt.

BÜLENT YILDIRIM: BEŞİKTAŞ OFSAYT, GALATASARAY GOL

Atakaş Hatayspor ile Beşiktaş arasında oynanan maçta kalecinin hamlesini etkileyebilecek bir durumdan bahsediyorduk. Bu golde ise görüş açısından bahsediyoruz. İkisi farklı. Burada Nelsson bir hamle yapsaydı, kaleciyi kısıtlamış olurdu. Ama yapmıyor. O yüzden Beşiktaş maçındaki pozisyonla aynı değil. Kaleci de etkilenmiyor. Pozisyon ofsayt değil, gol doğru karar.

İnanılmaz olay: Taraftarlar VAR'ı parçaladı

AHMET ÇAKAR: HER İKİSİ DE TEMİZ GOL

Galatasaray'ın ilk yarının son dakikasında Olimpiu Morutan ile bulduğu gol pozisyonu temiz. Beşiktaş'ın pozisyonu da gol. Hatay-Beşiktaş maçının hakemi Cüneyt Çakır, yıllar önce Bursaspor'un Fenerbahçe karşılaşmasında attığı golü verdin. Beşiktaş'ın attığı golü niye iptal ettin? Galatasaray'ın attığı golde neden VAR çağırmadı?

DENİZ ÇOBAN: HER İKİSİ DE TEMİZ GOL

Pozisyonların ortak noktaları var. Beşiktaş maçında oyuncunun bir aksiyonu vardı. Ama bu pozisyonda görüş açısını etkiliyor mu, buna bakmak lazım. Burada vuruş yapıldığı esnada oyuncu ile top aynı hizada değil. Oyuncu aynı zamanda sabit. Aksiyonu yok. Beşiktaş maçındaki yorumumu tekrarlıyorum. Herkes farklı görüş verebilir. Temiz bir gol.

Falcao sınıra takılmış