İbrahim Hatipoğlu'dan transfer açıklaması! ''34,2 milyon euro harcadık''

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İbrahim Hatipoğlu, divan kurulu toplantısında transfere 34,2 milyon euro harcadıklarını duyurdu.

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İbrahim Hatipoğlu, Eylül ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda transfer harcamaları ile ilgili açıklama yaptı.

Divan Kurulu'nda harcamalarla ilgili eleştiriler üzerine konuşan İbrahim Hatipoğlu "Transferde 6 yabancı, 1 tane 19 yaşında genç bir oyuncu transfer ettik. 34,2 Milyon € harcadık ve 4 yıla yayılmış ödemelerle. Ayrılanlardan gelen para 30 Milyon 350 Bin €. Kulübe farkı 3,8 Milyon €. Mayıs ayı itibariyle 50 Milyon € maaş öderken, şu an takımın toplam maaş ücreti 45,9 Milyon €'dur. Maaşta 4 Milyon €'ya yakın tasarruf sağlandı." dedi.

"YÜKSEK BONSERVİS ALABİLİRİZ"

Alınan oyuncuların yüksek bonservis bedellerine satılabileceğini vurgulayan İbrahim Hatipoğlu "Gelenlerin yaş ortalaması 24,7'dir. Bu sene aldığımız oyuncular daha yüksek bedelle satışa ve gelire adaydır. Bu transferin üç tanesini Şampiyonlar Ligi'nden elenmeden yaptık. Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra gidenler oldu ve yerlerine 3 isim aldık." ifadelerini kullandı.

"5. YILDIZI TAKIP, AVRUPA'DA FİNAL OYNARIZ"

Sarı-kırmızılı takımın hedefleri hakkında konuşan İbrahim Hatipoğlu "Şampiyonlar Ligi'nden elendik, üzüldük ama Avrupa Ligi de bu sene çok önemli. Bu sene 25. kez şampiyon olacağımıza inanıyoruz ve 5. yıldızımızı takacağız. UEFA Avrupa Ligi'nde sonuna kadar gideceğiz ve final oynayacağız." açıklamasını yaptı.