Huzurlarınızda dünyanın en zengin kulübü: Newcastle United'ın satışı gerçekleşti

İngiltere Premier Lig takımlarından Newcastle United, 352 milyon euro karşılığında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a bağlı bir konsorsiyuma satıldı. Satış sonrası taraftarlar kutlama yaptı.

İngiltere Premier Ligi, Suudi Arabistan kaynaklı şirketlerden oluşan konsorsiyumun İngiliz futbol takımı Newcastle United'ı satın almasına onay verildiğini duyurdu.

AA'da yer alan haberde Premier Ligi'nden yapılan açıklamada, Newcastle United'ın Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF), PCP Capital Partners ve RB Sports&Media'dan oluşan konsorsiyum tarafından devralınması konusundaki anlaşmazlığın çözüldüğü bildirildi.

Açıklamada, "Premier Lig, Suudi Arabistan Krallığı'nın Newcastle United Futbol Kulübü'nü kontrol etmeyeceğine dair yasal olarak bağlayıcı güvenceler aldı. Tüm taraflar, Newcastle United Futbol Kulübü ve taraftarlarına kesinlik ve netlik kazandıran bu süreci sonuçlandırmaktan memnuniyet duymaktadır." ifadesine yer verildi.

Yaklaşık 300 milyon sterlin değerindeki satış, yaklaşık 18 aydır yetkili merciler tarafından onaylanmayı bekliyordu.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a bağlı servet fonu PIF, PCP Capital Partners ve Reuben Brothers şirketlerini de kapsayan Suudi Arabistan destekli konsorsiyum, satış için yaklaşık 18 aydır yetkili merciler tarafından onay bekliyordu.

Satış işleminin 352 milyon euro karşılığında gerçekleştiği kaydedildi.

Muhammed bin Selman, şu anda 400 milyar dolar servetiyle birlikte dünyanın en zengin kulüp sahibi oldu.

EN ZENGİN KULÜPLER (SAHİPLERİNİN SERVETLERİ)

Newcastle United: 400 milyar dolar

Paris Saint-Germain: 260 milyar dolar

Manchester City: 25 milyar dolar

RB Leipzig: 18,5 milyar dolar

Juventus: 16,5 milyar dolar

Satış sonrası Newcastle United taraftarları St. James Park'ın önünde satışı kutladı. İşte kutlamalardan kareler...