Hollanda'da Frank de Boer'a ağır eleştiri: Sefil bir gün

Portakalar'ın EURO 2020'ye son 16'da veda etmesi tüm ülkede şok etkisi yarattı. Teknik Direktör Frank de Boer'i ağır sözlerle eleştiren basın, “Hollanda için sefil bir gün.” yorumunda bulundu.

AKŞAM

EURO 2020 son 16 turunda Çekya'ya 2-0 yenilerek turnuvaya veda eden Hollanda'da çanlar Teknik Direktör Frank de Boer için çalıyor. Maç sonrası, istifa sorusuna "Yanıtım yok" cevabını veren tecrübeli çalıştırıcıyı, Hollanda basını yerden yere vurdu. Ülkenin önde gelen haber sitelerinden olan "Voetbal International", "Hollanda, Avrupa Şampiyonası'nda silinmez iz bırakamadı. 3-5-2 yanlış gitti. De Boer, harika oyunculardan oluşan bir koleksiyonla yeterince performans gösteremedi." ifadelerini kullandı.

HİÇ BİR MAZERETİ YOK

"ad.nl" ise "De Boer'in hiçbir mazereti yok" başlığı ile verdiği haberde; Max Verstappen'in Avusturya'da GP'sini kazandığını ve Mathieu van der Poel'in de Fransa Bisiklet Turu'nda sarı mayoyu alarak yarışı birinci bitirdiğine vurgu yaptı: "Sihirli Pazar Hollandalılar için sefil bir güne dönüştü" diyerek Çekya mağlubiyetinin baş sorumlusu olarak Teknik Direktör Frank de Boer'i gösterdi. Haberin devamında ise; "Geçen Mart ayında Dünya Kupası Elemeleri'nde Türkiye'ye yenildi. Şimdi eşit derecede güçsüz ve FIFA dünya sıralamasında 40. olan Çekya tarafından turnuvadan elendi." denildi.

"SUÇLU BENİM"

Çekya maçında kırmızı kart gören De Ligt, "Benim hatam yüzünden kaybettik ve bu sinir bozucu bir durum. Oyun bizim kontrolümüzdeydi. Son dakikalarda takım arkadaşlarım zorlandılar ve ben de yalnızca kenardan onları izleyebildim. Bundan ötürü tamamen kendimi suçluyorum." dedi.

Belçika'da Eden Hazard ve Kevin De Bruyne'nin sakatlıkları can sıkıyor