Hırvatistan yıkıldı İtalya çıktı!

Lider İspanya, yedeklerle oynadığı maçta sonuncu Arnavutluk'u 1-0 yendi. 2'ncilik savaşını ise İtalya kazandı. 90+8'de Zaccagni beraberlik golünü attı, İtalyanlar gruptan çıktı. Hırvatlar grupta 3. oldu.

AKŞAM SPOR

ÖMER ÖZARSLAN

EURO 2024 B Grubu'da dün oynanan son maçlar, adına yakışır şekilde bitti. Hırvatistan ve İtalya'yı üstün futbolla mağlup eden İspanya, Arnavutluk karşısında yedek ağırlıklı oynamasına rağmen sonucu aldı. 9 puana ulaşan İspanyollar, 3'te 3 yaparak lider şekilde gruptan çıktı. Gecenin en çok merak edilen Hırvatistan-İtalya karşılaşmasında ise gülen taraf İtalyanlar oldu. İlk yarıda F.Bahçeli kaleci Livakovic'in kurtarışlarıyla ayakta duran Hırvatistan, ikinci yarıda varını yoğunu ortaya koydu. 54'üncü dakikada penaltı atışında kaleciye takılan Modric, sadece 1 dakika sonra golünü attı. 8 dakika uzatma verilen maçın son saniyesinde ise Zaccagni sahneye çıktı, beraberlik golünü kaydetti. İtalya 4 puanla gruptan çıktı, Hırvatistan üçüncü oldu.

MODRİC'TEN REKOR

Hırvatistan'ın deneyimli kaptanı Luka Modric, İtalya'ya attığı golle tarihe geçti. 54'üncü dakikada penaltı kaçıran dünyaca ünlü yıldız, 1 dakika sonra gelişen atakta takipçiliğini konuşturdu ve kaleciyi avladı. 38 yıl 289 günlük olan Luka Modric, bu golle Avrupa Şampiyonası tarihinde gol atan en yaşlı futbolcu olarak kayıtlara geçti. Golden sonra duygusal anlar yaşadı.