Hikmet Karaman'ın büyük şaşkınlığı! Bonservisine 12.3 milyon euro ödenmişti...

Spor Toto Süper Lig'de son 5 maçını kaybeden Hikmet Karaman'ın Yukatel Kayserispor'u, büyük umutlarla kiraladığı Mert Çetin'den beklediği verimi alamadı. Hikmet Karaman'ın, transferini özellikle istediği genç stoperin forma giydiği maçlarda Kayserispor ligde 14 gol gördü. Mert Çetin, Kayserispor'a Hellas Verona'dan 6 aylığına gelmişti.

Aksam.com.tr

Spor Toto Süper Lig'de son galibiyetini 19 Şubat'ta GZT Giresunspor karşısında alan Hikmet Karaman'ın takımı Yukatel Kayserispor, ligde çıktığı son 5 maçta (Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor, İttifak Holding Konyaspor, VavaCars Fatih Karagümrük, Fenerbahçe) puan dahi alamadı. Ligin en çok gol yiyen 3. takımı konumunda olan sarı-kırmızılılara, devre arasında İtalya Serie A'dan kiralanan Mert Çetin de teknik direktör Hikmet Karaman'ın yarasına merhem olamadı.

BÜYÜK UMUTLARLA ROMA'YA GİTMİŞTİ

2019 yazında 4.3 milyon euro bonservis bedeliyle Gençlerbirliği'nden Roma'ya transfer olan Mert Çetin, 1 yıl sonra Hellas Verona'ya kiralanmıştı. Burada 1 yıl top koşturduktan sonra Hellas Verona geçtiğimiz yaz, 8 milyon euro bonservis ücreti ödeyerek 25 yaşındaki stoperi kadrosuna katmıştı. Sezonun ilk yarısını burada geçiren 25 yaşındaki stoper, ocak ayında Yukatel Kayserispor'a kiralanmıştı. Bu zamana dek bonservisine toplamda 12.3 milyon euro ödenen genç oyuncu, Kayserispor'un Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı elediği maçlarda 90 dakika sahada kaldı ve başarılı bir performans gösterdi fakat aynı performansı ligde gösteremedi.

HİKMET KARAMAN'IN HAYAL KIRIKLIĞI

Kasımpaşa, Konyaspor ve Karagümrük karşılaşmalarında Hikmet Karaman tarafından tercih edilmeyen Mert Çetin; Atakaş Hatayspor, Galatasaray, GZT Giresunspor, Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor ve Fenerbahçe karşılaşmalarında forma giydi. Alanyaspor maçında 45. dakikada oyundan alınan genç stoper, geri kalan maçlarda 90 dakika süre alırken, bu karşılaşmalarda Kayserispor kalesinde tam 14 gol gördü. Çetin, Giresunspor karşısında 1 gol atma başarısı gösterdi.

KAYSERİSPOR SAVUNMASI ALARM VERİYOR

Ligde 52 gol yiyen Yukatel Kayserispor, son sıradaki Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile birlikte, Göztepe ve Çaykur Rizespor'un ardından kalesinde en çok gol gören 3. takım konumunda.