Herkes yeni sözleşme beklerken ayrılık kararı! Galatasaray'da Fatih Terim'den sürpriz operasyon

Yıllık maaş bütçesini 25-30 milyon euro seviyelerine çekmek isteyen Galatasaray'da tam 6 futbolcuyla ayrılık kararı alındı. Cimbom Sofiane Feghouli, Ryan Babel, Christian Luyindama, Fatih Öztürk, Gustavo Assuncao ve Arda Turan ile vedalaşacak. Söz konusu futbolcuların ayrılığıyla birlikte maaş yükünde 100 milyon TL'yi bulan rahatlama sağlanacak.

Burak Elmas yönetimiyle birlikte takımda gençleşme operasyonuna giden Galatasaray'da yaş ortalaması ve yıllık ücretler düşürülmüştü. Yıllık maaş bütçesini 25-30 milyon euro seviyelerine çekmek isteyen Galatasaray, 6 futbolcuyla ayrılık kararı aldı. Babel, Feghouli, Luyindama, Fatih Öztürk, Assuncao ve Arda Turan ile vedalaşacak olan Cimbom'un yıllık maaş yükü 100 milyon TL hafifleyecek.

FEGHOULI, BABEL VE LUYINDAMA'DAN 7,5 MİLYON EURO

Bu sezon çoğunlukla yedek soyunan Feghouli, Babel ve Luyindama takımdan ayrıldığında, 7.5 milyon Euro civarında bir maaş yükü ortadan kalkacak. Bu da mevcut kurla yaklaşık 85 milyon Liraya denk geliyor.

TASARRUF 100 MİLYON TL'Yİ BULACAK

Bununla birlikte uzun süredir sakat olan ve sezon sonunda kulübeye geçerek Fatih Terim'in ekibine katılması planlanan Arda Turan'ın, üçüncü kaleci Fatih Öztürk'ün ve kiralık geldiği Galatasaray'da büyük hayal kırıklığı yaratan Gustavo Assuncao'nun Portekiz'e dönüşüyle, ulaşılan yıllık tasarruf miktarı 100 milyon Lirayı bulacak.

YERİNE GELECEK İSİMLER 1 MİLYON EURONUN ALTINDA ALACAK

Yönetim elbette bu isimlerin yerine takviyeler yapmayı planlıyor, ancak yeni transferlerin maaşları çoğunlukla 1 milyon Euro seviyesinin altında olacak. Bu da sadece Babel ve Feghouli'nin maaşlarıyla 5-6 kaliteli transfer daha yapılabileceğini gösteriyor.

(Fanatik)