Herkes ‘kalacak' derken Tümer Metin ayrılığı duyurdu! 'Tam bir şovmen, sıkıldık'

Futbol yorumcusu Tümer Metin, son haftalardaki performansıyla yeni sözleşmeyi garantilediği belirtilen ve Fatih Terim'in övgüyle bahsettiği Sofiane Feghouli'nin takımdan ayrılacağını söyledi. Tümer Metin, Feghouli'yle ilgili “Kontratı garantiledi söylemlerine katılmıyorum. Ben olsam yolları ayırırım” ifadelerini kullandı. Fatih Terim, Marsilya maçı sonrası oyuncuyla sözleşme uzatma konusuna açık kapı bırakmıştı. Öte yandan Sumudica'yla ilgili flaş ifadeler kullanan Tümer Metin, ''Tam bir şovmen, sıkıldık'' şeklinde konuştu.

Ünlü futbol yorumcusu Tümer Metin, Yeni Malatyaspor-Galatasaray maçı sonrası Sofiane Feghouli'yle ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Tümer Metin, son haftalarda sergilediği futbol sonrası sözleşme uzatılacağı konuşulan ve Fatih Terim'in övgüler yağdırdığı Sofiane Feghouli'yle genel kanının aksine yolların ayrılması gerektiğini belirtti. Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Marsilya maçı sonrası 'Feghouli ile yeni sözleşme yapılacak mı?' sorusuna açık kapı bırakmıştı. Öte yandan Sumudica'yla ilgili flaş ifadeler kullanan Tümer Metin, "Tam bir şovmen, sıkıldık" şeklinde konuştu.

TÜMER METİN: BEN OLSAM FEGHOULI İLE YOLLARI AYIRIRIM

Sofiane Feghouli'nin yeni sözleşmeyi garantilediği yönündeki görüşlere katılmadığını söyleyen Tümer Metin, "Az önce Feghouli, 2 sene yatmış dendi. Bence hala yatıyor. Kontratı garantiledi söylemlerine katılmıyorum. Ben olsam yolları ayırırım Feghouli'yle. Teşekkür ederim katkıları için" ifadelerini kullandı.

Tümer Metin'in Yeni Malatyaspor-Galatasaray maçı yorumları şöyle:

"GALATASARAY'DA HEM FUTBOLCU HEM DE ORGANİZASYON SIKINTISI VAR"

"Maç, 0-0'a kilitlenmişken etkili ayaklar topla buluşup, çekip şut atmayı denemelidir. Bir vurursun, golü yapar gelirsin. Kenar organizasyonu gerekiyordu. İki kanat beki de kötü bir gece geçirdi Galatasaray'ın. Kenar organizasyonunda da sıkıntı var. Hem oyuncu hem de organizasyon açısından sıkıntı var. Üçgen, sıfıra inme göremiyoruz. Bir tane getirdiler, o da direkten döndü.

"DIAGNE'YE CANER ERKİN ORTALARI LAZIM"

Diagne oynuyor Galatasaray'da. Birebirde çok mu etkili? Hayır. Uzun mesafede inanılmaz mı gider, gitmez. Diagne'ye göre oyun diye bir şey olması lazım. Kenara ineceksin, cüsse avantajını kullanacaksın. Atacaksın 20 tane oraya orta. 20 tane Caner ortası yapacaksın oraya. Onu da yapmadı Galatasaray. Bu argümanların hiçbiri yapılmadığında da 2 puanı bırakıyorsun zaten.

"'SAHAYA ÇIKMAYIN, 1 PUAN VERELİM' DESELER DÜNDEN RAZI OLURLARDI"

Maçtan önce 'Sahaya çıkmayın, 1 puan verelim' deseler Malatya'ya dünden razı olurdu. Ben Malatya'yı nasıl eleştireyim ki, savunma yaptı diye. Alabilecekleri 1 puanın derdindeler.

"SUMUDICA TAM BİR ŞOVMEN, SIKILDIK"

Tam bir şovmen var takımın başında. Resmen bekledi maçın son dakikasında kendini attırmak için. Görüntüde olmak istiyor. Daha önce çok yaptı bunu, sıkıldık. Ben oyuncumu ya da takımımı Sumudica'ya emanet etmem. Ülke futboluna da bir şey kattığı kanaatinde değilim. Havuz kirleniyorsa Sumudica zihniyetiyle daha çok kirleniyor.

"YILLARCA BU TİP MAÇLARI OYNADIM"

Malatya'nın maçı güzelleştirmek gibi bir gayesi olmayabilir, normaldir. Şampiyon olacaksan, hedef takımıysan bu tip maçları yenmen lazım. Ben senelerde ensemde nefesle oynadım. Sürekli kapalı savunmayı açmaya oynadım. Dominant oyun, senin oyunun olacak.

"ERGİN ATAMAN'A SORDUM 'ÇOK RAHAT YAPILIR' DEDİ"

Set oyununun nasıl oynanması gerektiğini Türkiye'de antrenmanda kimsenin çalıştığını düşünmüyorum. Alaçatı'da denize giriyorken Ergin Hoca'yı görmüştüm. Yüzdü geldi, ayaküstü yarım saat konuştuk. "Sizin çizdiğiniz seti futbolda uygulayabilir miyiz?" diye sordum. "Çok rahat yapılır" dedi. Neden hocalarımız buna başvurmaz?

"GALATASARAY'IN KADRO MÜHENDİSLİĞİNDE SIKINTI VAR"

Fatih Hoca takımlarında kimse kolay kolay düşmez. Galatasaray'ın kadro mühendisliğinde sıkıntı var. Bu oyuncu grubu ve mühendislik sadece geçiş oyununa müsait gibi duruyor. Topun arkasına geçen takımlara karşı zaman zaman geçen seneden beri de sıkıntı yaşıyor Galatasaray.

"SADIK ÇİFTPINAR'IN POZİSYONU PENALTI"

Sadık topa vurdu diyen çıkacaktır ama o şiddetle gelişin karşılığı penaltı olmalıdır. VAR'ın yorumunu katmasını istiyorlar. Maçın hakeminin kararına VAR'ın yorumu katılsın isteniyor. Bundan hemen uzaklaşılması lazım. Adalet diye bir yola çıktılar VAR'la ilgili. Her kararı VAR da hakem de verse oradan dönsün isteniyor. Yöneticiler, takımlar ve oyuncuların birçoğu VAR protokolünden bir haberler.

"SUMUDICA FATİH TERİM'İ GEÇER"

Diyelim ki Trabzonspor kaybedecek, diğer takımlarımız maçlarını kazanabilecek mi? Tüm maçlarını kazanabilecek olan seviyede değiller. Hoca bu kadar dışarıda kalmamalı. Fatih Hocalı soyunma odasıyla Fatih Hocasız soyunma odası arasında dağlar kadar fark vardır. Kenardaki hocayla kenarda olmayan hoca arasında da fark vardır. Oyuncuda tavır, tutum değişir. 7 seneye tekabül eden bir süreçte 42 maç dışarıda kalan bir Fatih Hoca'dan bahsediyoruz. Sumudica muhtemelen geçer Fatih Hoca'yı."