Tüm Türkiye Can Yılmaz Uzun ve Kenan Yıldız'ı konuşuyor! Arda Güler'i gölgede bıraktılar

U17 Milli Takımımızın parlayan yıldızları Can Yılmaz Uzun ve Kenan Yıldız bir anda gündeme oturdu. Son olarak 4-3 kazandığımız Slovenya maçında müthiş bir performans sergileyen Can Yılmaz Uzun ve Kenan Yıldız, Türk spor basınında manşetleri süslemeye başladı. Arda Güler'in konuşulduğu bugünlerde iki futbolcumuzun form grafiği Milli Takımımızda yüzleri güldürüyor. Peki kim bu Can Yılmaz Uzun ve Kenan Yıldız? Hangi takımda forma giyiyor? Detaylar haberimizde...

aksam.com.tr

U17 Milli Futbol Takımımızın parladığı bu günlerde Can Yılmaz Uzun ve Kenan Yıldız ismi ön plana çıkıyor. Türk spor basınında Arda Güler sık sık manşetleri süslerken Can Yılmaz Uzun ve Kenan Yıldız'ın milli takımdaki başarılı formları dikkat çekiyor.

CAN YILMAZ UZUN VE KENAN YILDIZ KİMDİR? CAN YILMAZ UZUN VE KENAN YILDIZ HANGİ TAKIMDA OYNUYOR?

U17 Milli Takımımız, Slovenya'yı 86 ve 88'de attığı gollerle 4-3 mağlup etti ve 16 Mayıs-1 Haziran 2022 tarihleri arasında İsrail'de düzenlenecek U17 Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılmaya hak kazandı. Mücadelede Can Yılmaz Uzun 2, Kenan Yıldız ise 1 gol atarak tarihi zaferin mimarı oldular. Grup aşaması boyunca gösterdikleri performansla dikkat çeken Can Yılmaz Uzun ve Kenan Yıldız, önümüzdeki uzun yıllar boyunca konuşulacağa benziyor. Peki kim bu Can Yılmaz Uzun ve Kenan Yıldız? Detaylar haberimizde...

ARDA GÜLER'İ GÖLGEDE BIRAKTILAR

U17 Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası Elit Tur grup maçlarında 3 mücadeleye çıkarken attığı 11 golle dikkat çekti. 6 puanla grubunu 2. sırada bitiren ve Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde eden millilerimizde Can Yılmaz Uzun ve Kenan Yıldız isimleri ön plana çıktı. Can Yılmaz Uzun 3 maçta attığı 4 golle dikkat çekerken, Kenan Yıldız da 2 golle Ay-Yıldızlılara katkı verdi. Fenerbahçe'nin genç yıldız adayı Arda Güler de söz konusu 3 maçta 2 gole imza attı.

CAN YILMAZ UZUN'DAN 15 MAÇTA TAM 21 GOL

Grup maçlarının yıldızı olan 2005 doğumlu Can Yılmaz Uzun, Nürnberg U17 takımında forma giyiyor. 10 numara bölgesinde görev alan Can Yılmaz Uzun, takımıyla bu sezon U17 Bundesliga'da çıktığı 15 maçta attığı 21 golle dikkat çekiyor. Geleceğin yıldız adaylarından biri olarak gösterilen Can Yılmaz Uzun'un ilerleyen yıllarda Avrupa'nın dev kulüplerinde oynamasına kesin gözüyle bakılıyor.

KENAN YILDIZ ALMANYA'DA YILDIZ GİBİ PARLIYOR

U17 Milli Takımımızda dikkat çeken bir diğer isim ise Kenan Yıldız. 16 yaşındaki Kenan Yıldız, Alman devi Bayern Münih'in U19 takımının formasını terletiyor. 10 numaranın yanı sıra sağ kanat ve sol kanatta da görev alabilen Kenan Yıldız, iki ayağını da son derece etkili kullanmasıyla dikkat çekiyor. 2005 doğumlu yıldız adayı, 1.85 boyu ve güçlü fiziğiyle göze çarparken oyuncunun sözleşmesinin 30 Haziran 2022'de bitecek olması dev kulüplerin iştahını kabartıyor.

Bu sezon U19 Bundesliga'da Bayern Münih formasıyla 7 maça çıkan Kenan Yıldız attığı 2 gol ve yaptığı 3 asistle dikkat çekiyor.

aksam.com.tr