Herkes bu çocuğu konuşuyor! Yeni Neymar: 15 yaşındaki Endrick!

Tarih boyunca dünya futboluna sunduğu yıldızlar ile yetenekli oyuncu fabrikası olarak görülen Brezilya'nın yeni yıldız adayı, 15 yaşındaki Endrick. U20 turnuvasında şampiyon olan Palmeiras'ın parlayan ismi Endrick, Avrupa devlerini şimdiden peşine taktı. 15 yaşındaki isim yeni Neymar olarak adlandırılıyor.

Aksam.com.tr

Brezilya, 15 yaşındaki Endrick'i dünya futboluna sunmaya hazırlanıyor. Ocak ayında Brezilya'nın 21 yaş altı liginde Palmeiras formasıyla Copa Sao Paulo'yu kazanan Endrick, turnuvanın en iyi oyuncusu ödülünü kazandı.

DEVLERİ KENDİNE HAYRAN BIRAKTI

Arsenal, Liverpool, Barcelona, Manchester City, Southampton, Ajax ve Benfica'nın gözlemcileri, Brezilya'nın önde gelen gençlik turnuvası olan Copa Sao Paulo'yu takip etmek için gittiklerinde Endrick'in performansıyla adeta büyülendi.

15 yaşındaki forvet, 21 yaş altı turnuvasında fırtına gibi eserken, attığı dört golle Neymar'dan daha büyük bir etki yarattı. Çeyrek finalde Oeste ile oynadıkları maçın 13. dakikasında ceza sahası dışından harika bir röveşata ile topu ağlara gönderen Endrick'in golü, sosyal medyada kısa sürede trendlere girdi.

GARY LINEKER'DEN ÖZEL ÖVGÜ!

İngiliz futbolunun efsane ismi Gary Lineker, Twitter'da golün videosunu paylaşırken "Sanırım çok özel bir yeteneğin ortaya çıktığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Dikkatleri üzerine çeken Endrick, Brezilya'nın efsanesi Ronaldo ve ülkenin diğer ikonik hücum oyuncularından bazıları ile karşılaştırılmaya başlandı bile.

Palmeiras'ın genç yeteneği, finalde Santos'u 4-0 yendikleri maçta da ağları sarsarken, Copinha'nın en değerli oyuncusu seçildi.

"YAKIN TARİHTE BÖYLESİNİ GÖRMEDİM"

Real Madrid'den Vinicius Jr ve Arsenal'den Gabriel Martinelli ile birlikte çalışan spor ajansı TMF'nin CEO'su Frederico Pena, BBC'ye verdiği demeçte "Yakın tarihte onun yaşında başka bir oyuncunun böyle şeyler yaptığını hatırlamıyorum. Baskıyla başa çıkma şekli çok etkileyici. Çünkü bazen bir çocuğun harika bir maçtan sonra bu performansı sürdürmesi zor oluyor. Ama bu durumla başa çıktı. Turnuva sırasında Covid-19'a yakalanmasına rağmen futbolunu daha da iyi noktaya getirdi." dedi.

Brezilya'daki birçok kişi, Güney Amerika şampiyonlarının bu ay Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Dünya Kulüpler Kupası'na götürdüğü kadroya Endrick'in dahil edilmesini istedi. Fakat, Portekizli teknik direktör Abel Ferreira, Endrick'in ülke dışına çıkma ve Chelsea ile muhtemel bir transfer görüşme yapmasını istemedi.

Yine de, daha yüksek bir seviyede oynaması an meselesi gibi görünüyor ve Endrick için zaman daha hızlı ilerleyecek gibi duruyor.

ENDRICK'İN PERFORMANSINDAN KESİTLER