Hem Lionel Messi hem Neymar! PSG'nin Katarlı yöneticileri çileden çıktı; radikal karar...

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'e elenerek taraftarlarını büyük bir hayal kırıklığına uğratan Paris Saint-Germain (PSG), yüksek maaşlı iki süper starı Lionel Messi ve Neymar'dan kurtulmak istiyor. Fransız basınında yer alan haberde Messi, Paris Saint-Germain'de oynamak istemezken; Neymar ise yaşam tarzı sebebiyle Katarlı patronaj katının hedefinde.

Aksam.com.tr

Katar sermayesi tarafından satın alındıktan sonra büyük bir dönüşüm geçiren Paris Saint-Germain, kadrosuna dünyanın en pahalı futbolcularını kattı. 2017 yazında Neymar'ı 222 milyon euro ödeyerek transfer eden, geçtiğimiz yaz ise bedelsiz bir şekilde Lionel Messi'yi alarak tarihin gördüğü en pahalı takımlarından birisini yaratan Paris Saint-Germain (PSG), yine de UEFA Şampiyonlar Ligi'ni alamadı.

Fransız basınında yer alan haberlere göre, Real Madrid karşısında yaşanan hezimet Paris Saint-Germain'de birçok şeyin sorgulanmasına yol açtı. Katarlı yöneticilerin Lionel Messi'yi ve Neymar'ı göndermek istediği öne sürüldü.

NEYMAR TOPUN AĞZINDA: YAŞAM TARZI RAHATSIZ EDİYOR

Özellikle yöneticiler; düşük performans, motivasyon eksikliği ve yaşam tarzı gibi sebeplerden ötürü Neymar'dan büyük rahatsızlık duyuyor. 5 yılda bonservis bedeli ve maaşlarla birlikte 500 milyon eurodan fazla bir paraya mal olan Brezilyalı, PSG'ye sportif başarı olarak lig şampiyonluğu dışında kayda değer bir şey veremedi.

Yine de PSG yönetimi, yüksek maaşı nedeniyle bu yaz Brezilyalı'nın ayrılmasını beklemiyor. Ve ondan beklentileri karşılayacak bir performans görmek istiyor. Fakat Neymar'a uygun bir teklif gelmesi halinde PSG'nin zorluk çıkarmayacağı aşikar.

LIONEL MESSI PARIS SAINT-GERMAIN'DE OYNAMAK İSTEMİYOR

Fransa Ligue 1'in en yüksek maaşlı bir diğer futbolcusu Lionel Messi ise Paris'te mutsuz. PSG'de oynamaktan hoşlanmayan Arjantinli için yönetim, Neymar gibi ondan da kurtulmanın hesaplarını yapıyor. Neymar gibi Messi de ayrılık kararı alırsa PSG'nin buna olumlu yaklaşması bekleniyor.

PSG ile bu sezon 28 maça çıkan Messi, 8 gol-13 asistlik bir performans ortaya koydu. Neymar ise bu sezon 23 maçta 10 gol atarken 6 da asist yaptı.