Hekimoğlu Trabzon, Türkiye'nin yeni Altınordu'su

Hekimoğlu Trabzon, Altınordu'yu model alarak başladığı spor yatırımlarında Karadeniz'in yeni yıldızı olarak doğuyor. Şu an alt yapısında 155 sporcu var. Başkan Celil Hekimoğlu, “3-4 yıl içinde yıldızlarımız çıkmaya başlayacak” diyor.

AKŞAM

Kenan Karcı

Trabzonspor  Başkanlık seçimini Ahmet Ağaoğlu’na karşı 12 oyla kaybeden Celil Hekimoğlu, şimdi kendi sahibi olduğu Hekimoğlu Trabzon Futbol Kulübü ile gelecek büyük hayallerin peşinde. Türkiye’nin alt yapıdaki gururu Altınordu’yu rol model alarak kurulan Hekimoğlu Trabzon FC, Maçka Yolu üzerindeki Deliklitaş Mevkii’nde bulunan tesisleriyle göz kamaştırıyor. Trabzon’da futbol kulübü olup da Trabzonspor’dan ilham almamak mümkün değil. Hekimoğlu Trabzon’un tesislerinin dört bir yanını da Karadeniz Fırtınası’nın efsane futbolcularının dev billboardları süslüyor.

Celil Hekimoğlu

10 KATEGORİDE 155 SPORCU 

32 dönüm arazi üzerine kurulu tesis, sporcuların günlük ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü donanıma sahip. Gençlik Geliştirme Sorumlusu Serdar Şahin, alt yapı çalışmaları hakkında şu bilgiyi veriyor: “10 branşta 155 lisanslı sporcumuz bu tesislerde eğitim alıyor. Tesislerimizin 24 sporcu konaklama kapasitesi var. Burada sporcuların gelişmesi için her türlü imkan sağlanmış durumda. Türk futbolunun yeni Altınordu’su olma yolunda ilerliyoruz. 1-2 yıldız oyuncumuz yetişiyor. 3-4 yıl içinde alt yapıdan önemli yıldızlar çıkartmayı hedefliyoruz.”

100 MİLYON VERSELER SATMAM

Hekimoğlu Trabzon FC Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu AKŞAM'a futbol faaliyetleriyle ilgili şu bilgiyi verdi: “Bu işten para kazanmak zor. Biz de zaten bunun için futbola girmedik. Manevi değeri çok büyük. Türkiye’nin en iyi ödemesi olan 5 kulübünden biriyiz. 2 milyon gelir, 11 milyon gider var. 9 milyon cepten çıkmış. Sadece tesislere 20 milyon TL harcadık. Ancak 100 milyon verseler satmam. Spor sevgi, aşk işi. Biz spordan gelen bir aileyiz. 1938’den beri faaliyetlerini sürdüren Doğanspor’u 30 yıldır yönetiyoruz. Trabzonspor başkanı olsaydım, Hekimoğlu Trabzon sanırım olmayacaktı. Şu anda yönetimimizde 15 kişi var, 20 olsun istiyoruz.”

AĞAOĞLU BAŞARILI

Celil Hekimoğlu, 12 oy farkla başkanlık yarışını kaybettiği Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun yönetimini de övüyor. “Belki böylesi Trabzonspor için daha hayırlı olmuştur” diyen Celil Hekimoğlu, “Ahmet Ağaoğlu’nu çok başarılı buluyorum ve destekliyorum. Kulübü doğru yönetiyor. Kulüpleri isimler değil, felsefe yönetmeli” diyor.

DAĞI YARIP TESİS YAPTIK

Hekimoğlu ailesinin her ferdi, futbol kulübünü göz bebeği gibi görüyor. Birlikte yeni tesisleri gezdiğimiz Suat Hekimoğlu da şu bilgiyi veriyor: “Burada düz arazi bulmak zor. Ya Trabzonspor gibi denizi doldurmak ya da bizim gibi dağı yarmak gerekiyor. Burada dağı yarıp, 32 dönüm arazi üzerine 3 saha yaptık. 2’si sentetik, 1’i doğal çim. Ayrıca kalecilerin çalışması için özel bir alan var. İnşallah Türk futboluna büyük yetenekler kazandıracağız.”

TÜRKİYE'Yİ TARIYORUZ

Hekimoğlu Trabzon kulübünün Futbol Şube Sorumlusu Semih Hekimoğlu, scout çalışmaları konusunda iddialı. Her Trabzonlu gibi futbolu çok seven ve futboldan iyi anlayan Semih Hekimoğlu, “Scout ekibimizle bütün Türkiye’yi tarıyoruz. Sporcu kaynağımız sadece Trabzonlu gençler ve çocuklar değil. Dışarıdan da keşfettiğimiz yetenekleri kulübümüze kazandırıyoruz” dedi.