Hedefteki isim Montipo

Muslera'nın sakatlanması sonrasında Okan ve Jankat'ın şampiyonluk yarışında yetersiz olduğunu düşünen G.Saray yönetimi, rotayı İtalya'ya çevirdi. Hedefte; Lorenzo Montipo var.

AKŞAM

Ligde liderliğini sürdüren ve sezonu şampiyon tamamlamak isteyen Galatasaray'da transfer çalışmaları hummalı bir şekilde sürüyor. Devre arasında Kaan Ayhan, Zaniolo ve Adekugbe'yi kadrosuna katan Sarı-Kırmızılılar, Trabzonspor maçında sakatlanan Muslera'nın yerine de kaleci ararken, İtalya'dan sürpriz bir iddia ortaya atıldı. Çizme basınına yansıyan haberlere göre; Galatasaray, Hellas Verona'nın 27 yaşındaki file bekçisi Lorenzo Montipo için harekete geçti.

ASLAN'IN RAKİBİ BOURNEMOUTH

Ancak İtalyanlar, 27 yaşındaki kaleciyi tek isteyen takımın Galatasaray olmadığını ve İngiliz ekibi Bournemouth'un da Montipo ile ilgilendiğini duyurdu. Haberde şu ifadelere yer verildi: "Montipo, bu hafta 27 yaşına girdi. Performansı Galatasaray dahil olmak üzere birçok uluslararası kulübün dikkatini çekti. Premier Lig'den de ilgi var. Bournemouth temsilcileri yaz transfer döneminden önce Montipo'yu kadroya katmayı planlıyor." Galatasaray ve Bournemouth, Nicolo Zaniolo transferinde de karşı karşıya gelmiş bu düellodan galip çıkan ise Sarı-Kırmızılılar olmuştu.

MUSLERA'NIN RAPORUNA BAĞLI

Kariyerine Novara'da başlayan Montipo, ardında Siena, Carpi ve Benevento'da forma giydi. Bu sezon başında Hellas Verona'ya 1 milyon euroya transfer olan İtalyan eldiven, Serie A ve İtalya Kupası'nda çıktığı 24 maçta, 38 kez topu filelerinde gördü. 24 maçın sadece 3'ünde kalesini gole kapatan Montipo'yu Sarı-Kırmızılılar, kiralamak istiyor. Sebebi de; Okan Kocuk ile Jankat'ın güven vermemesi... Sezon sonunda şampiyonluğu hedefleyen yönetim, 5 Mart'a kadar bu konudaki durumu netleştirecek. Eğer Muslera'dan olumlu haber gelmezse; Sarı-Kırmızılılar, kaleci transferini yapacak.