Hayırlı olsun! Vedat Muriqi, Lazio'ya gidiyor

İtalyan basını uzun süren pazarlıkların mutlu sonla bittiğini açıkladı. Fenerbahçe ve Lazio, Vedat Muriqi için 18+2 milyon euro karşılığı el sıkıştı. Yıllık 2 milyon euro kazanacak olan Kosovalı golcü, gelecek hafta başında Roma'ya giderek imza atacak.

AKŞAM

Fenerbahçe'de yeni transferler için kaynak yaratmak amacıyla gönderilmesi beklenen Vedat Muriqi için Lazio ile yapılan görüşmelerde anlaşma sağlandı. Sport Italia’dan Alfredo Pedulla’nın haberine göre; Vedat Muriqi için Sportif Direktör Igli Tare’nin Sarı-Lacivertliler’le yaptığı son görüşmeler sonucunda 18 milyon eurosu peşin, 2 milyon eurosu da bonuslar olmak üzere 20 milyon euro üzerinden anlaşma sağlandı. Fenerbahçe’den senelik 1.5 milyon euro alan golcü oyuncunun, Lazio’dan yıllık 2 milyon euro garanti ücret alacağı ve bonuslarla birlikte bu bedelin de yükselebileceği ifade edildi.

ÇAYKUR RİZESPOR YÜZDE 15 PAY ALACAK 

Kosovalı golcü, gelecek hafta başında Roma’da olacak ve Lazio’ya imza atacak. Muriqi’nin transferinin tamamlanması durumunda, 3.5 milyon euroya transfer edilen Kosovalı oyuncudan elde edilecek karın yüzde 15’ini de (2.5 milyon euro) Rizespor alacak. Bu sezon Fenerbahçe’de 36 maça çıkan 26 yaşındaki oyuncu 17 gol atıp 7 asist yaptı. Süper Lig’de ise 32 maçta 15 gol ve 6 asistle oynadı. Fenerbahçe de Muriqi’yi göndermeden alternatifini belirlemek istiyor. 

CISSE VE CENK TOSUN LİSTEDE 

Kanarya’nın kadrosunda golcü olarak Mevlüt Erdinç, Frey ve Allahyar bulunuyor. Teknik Direktör Erol Bulut bu üç oyuncuyu da kadroda düşünmüyor. Sarı-Lacivertliler forvet hattına 2 transfer yapacak. Listenin ilk sırasında Cisse bulunuyor. Bonservisi elinde olan 35 yaşındaki Senegalli, Erol Bulut’lu Alanyaspor’da sezonu 38 maçta 26 golle tamamlamıştı. Bulut’un da etkisiyle Fenerbahçe’ye sıcak bakan Cisse’ye bir senelik sözleşme önerecek olan Sarı-Lacivertliler’in bir diğer hedefi ise Cenk Tosun.