Haydi şeytanın bacağını kıralım

Aslan, 6 kez karşılaştığı Manchester United'ı sadece 1 kez mağlup etti. Temsilcimiz, Old Trafford'da hiç kazanamadı. Elde edilecek bir zafer hem tarihe geçecek hem de Aslan'ın gruptan ikinci çıkma şansını çok büyütecek.

AKŞAM SPOR

G.Saray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci maçında bu akşam İngiliz ekibi Manchester United ile Old Trafford'da karşı karşıya gelecek. İki takım bu maçla birlikte 7. kez rakip olacak. M.United ile Galatasaray bugüne kadar resmi maçlarda 6 kez rakip oldu. Geride kalan mücadelelerde SarıKırmızılılar 1 kez sahadan galip ayrılırken, İngiliz ekibi de 2 kez kazandı. 3 karşılaşma da berabere sona erdi. Aslan'ın 4 golüne, Manchester 8 golle karşılık verdi. İki takım son resmi maçını 20 Kasım 2012'de İstanbul'da oynadı ve G.Saray sahadan 1-0 galip ayrıldı. 30 Temmuz 2016 tarihindeki hazırlık maçını ise Manchester United 5-2 kazandı. G.Saray kazanırsa ilk kez dış sahada galip gelecek ve gruptan çıkma şansı da çok artacak.

12 GRUP MAÇINDA 4 BERABERLİK

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında bugüne kadar 117 kez sahaya çıktı. Sarı-Kırmızılılar, söz konusu müsabakaların 28'inden galibiyetle ayrılırken, 59 kez de kaybetti. 30 maç ise berabere sona erdi. Galatasaray, attığı 114 gole karşın, kalesini 199 gole kapatamadı. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi gruplarında son galibiyetini 2018-2019 sezonunda D Grubu ilk maçında Lokomotiv Moskova'yı İstanbul'da 3-1'lik skorla yenerek elde etti. Sarı-Kırmızılılar, bu maçın ardından oynadığı 12 grup müsabakasında 8 mağlubiyet, 4 beraberlik aldı.

AVRUPA'DA 19 MAÇTA 1 YENİLGİ

G.Saray, Avrupa kupalarında oynadığı 12'si Avrupa Ligi, 6'sı Şampiyonlar Ligi elemeleri, 1'i de Şampiyonlar Ligi grup maçı olmak üzere toplam 19 karşılaşmada sadece 1 kez mağlup oldu. Sarı-Kırmızılılar, 28 Temmuz 2021 tarihinde UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde Hollanda ekibi PSV'ye İstanbul'da 2-1'lik skorla kaybettikten sonra oynadığı 19 maçta 10 galibiyet, 8 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. G.Saray geçen sezon Beşiktaş deplasmanındaki yenilginin ardından çıktığı 20 resmi karşılaşmada da hiç kaybetmedi. 17 galibiyet ve 3 beraberlik var.

ASLAN'A YEŞİL IŞIK

F.Bahçe'den M.United'a transfer olan Altay Bayındır, G.Saray'la oynayacakları Şampiyonlar Ligi maçı öncesi beIN'e röportaj verdi: "F.Bahçe'de rakipler sistemi çözmüştü. Ofsayt taktiği çözüldü. Rakiplerden çizginin arkasına sarkacağız diye duyuyordum. Dünya Kupası'ndan sonra o oyunu değiştirmedik ve düştük, çözüm bulunamadı. F.Bahçe'nin yeri bende ayrı. G.Saray ülkemin takımı, başımın üstünde yeri var. Onları karşılayacağım. Hocama G.Saray'ı anlattım, bilgi istediler. Bir gün teklif gelirse sürece bakılır. Sonuçta bizler profesyoneliz."

BURUK MANU'YU YENDİ

Okan Buruk, Başakşehir'de 17, Galatasaray'da da 7 olmak üzere Avrupa kupalarında toplam 24 kez mücadele etti. Buruk'un takımları, 11 galibiyet, 10 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. 49 yaşındaki teknik adam, Galatasaray'ın başında çıktığı 7 Avrupa maçında 5 galibiyet elde ederken, 2 kez de berabere kaldı. Buruk yönetiminde Başakşehir, ManU'ya karşı deplasmanda 4-1 kaybedip, İstanbul'da 2-1 kazandı.

DARISI BU GECEYE

M.United United, Premier Lig'de geride kalan 7 haftada 3 galibiyet, 4 mağlubiyet alarak 9 puanla 10. sırada bulunuyor. Kırmızı Şeytanlar, bu mücadelelerde 7 gol sevinci yaşarken, kalesinde de 11 gol gördü. Erik ten Hag'ın öğrencileri bu performansıyla lige en kötü başlangıcını yaptı.

ALTAY RAKİP

M.United yaz transfer döneminde F.Bahçe'den kaleci Altay'ı kadrosuna katmıştı. Bayındır, G.Saray'a karşı maç kadrosunda yer alacak.

KAZIMCAN VE ZİYECH YOK

G.Saray bu akşam M.United deplasmanında oynayacağı tarihi karşılaşmaya iki eksikle çıkacak. Kazımcan Karataş ve Hakim Ziyech sakatlıkları nedeniyle yok. Diğer oyuncular ise tam kadro sahada yerini alacak. G.Saray grubundaki ilk maçta Kopenhag ile 2-2 berabere kalmış, M.United ise B.Münih deplasmanında 4-3 mağlup olmuştu.

SÜPER KRAL ICARDİ

Süper Lig'de geride kalan 7 haftaya damga vuran Mauro Icardi oldu. G.Saray'ın golcüsü 7 golle zirvede yer alırken, onu 5 golle ezeli rakipleri Fenerbahçe'nin Boşnak yıldızı Dzeko izledi. Asist krallığında ise Adana Demirspor'dan Yusuf ilk sırada.

SALİH ÖZCAN'I BIRAKMADILAR

G.Saray Transfer Sorumlusu Fatih Demireli, transfermarkt'a konuştu. Eyüp Aydın'ın transferi için yaklaşık 1 yıldır çalıştıklarını belirten Demireli, Kerem Demirbay transferinin de kolay olmadığını vurguladı. Demireli, Salih Özcan için de devreye girdiklerini ancak Dortmund'un satmak istemediğini söyledi.