Haydi Fener haydi! Tam zamanı şimdi!

Temsilcimiz, Konferans Ligi çeyrek final rövanşında Olympiakos'u konuk ediyor. Sarı-Lacivertliler, 2 ve daha farklı galibiyette adını yarı finale yazdıracak. 1 farklı galibiyet halinde maç uzayacak.

AKŞAM SPOR

Avrupa'da yoluna devam eden tek temsilcimiz olan Fenerbahçe, final oynamayı hayal ettiği UEFA Konferans Ligi arenasında bu akşam kritik bir maça çıkıyor. Çeyrek final ilk maçında Pire'de Olympiakos'a 3-2 mağlup olan Sarı-Lacivertliler, bu akşam Kadıköy'de tur atlamak için 2 farklı kazanmak zorunda. Tek farklı galibiyette maç uzatmalara gidecek. Uzatmalarda da skor değişmezse penaltı atışlarına geçilecek. İlk karşılaşmada 3-0 geriye düşen Sarı-Lacivertliler, ikinci yarıda gösterdiği etkili performansla maçı 3-2'ye getirmeyi başarmıştı.

İÇ SAHADA 7 MAÇTA 6 GALİBİYET

UEFA Konferans Ligi H Grubu'nu lider tamamlayan Fenerbahçe, Son 16 turunda Belçika ekibi Saint Gilloise'yi elemişti. Teknik Direktör İsmail Kartal'ın öğrencileri, iç sahadaki performansıyla dikkat çekiyor. Bu sezon Avrupa arenasında evinde oynadığı 7 karşılaşmadan 6'sını kazanan Kanaryalar, 1 kez mağlup oldu. Fenerbahçe, deplasmanda 3-0 mağlup ettiği Gilloise'ye evinde 2-1 kaybetmesine rağmen turu geçmişti. Taraftarının önünde oynadığı mücadelelerde rakip fileleri 23 kez sallayan Sarı-Lacivertliler, kalesinde ise sadece 4 gol gördü.

DJİKU, CENGİZ VE KİNG KADRODA

İlk maçın kadrosunda yer almayan Alexander Djiku, Cengiz Ünder ve Joshua King, rövanş kadrosuna alındı. Joshua King'in durumuna maç saatinde bakılacak. Yunanistan'daki karşılaşmayı bitiremeyen Jayden Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş sakatlıkları sebebiyle bu maçta olmayacaklar. Fenerbahçe, Teknik Direktör İsmail Kartal'ın UEFA kadrosunda yer vermediği Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun'dan da yararlanamayacak. Yunanistan Ligi'nin köklü ekibi Olympiakos ile daha önce 3 kez karşılaşan temsilcimiz, bu karşılaşmaların hepsinde mağlubiyet yaşadı. Kartal'ın öğrencileri şanssızlığı kırmaya çalışacak.