'Hayallerim gerçek oldu'

Burcu Çetinkaya Marmaris’teki Ralliyle ilgili duygularını AKŞAM’a açıkladı.

“Ralli kariyerimde en büyük hayalim bir gün Cumhurbaşkanımızın ev sahipliği yaptığı bir şampiyonada yarışmaktı. Bu sonunda gerçekleşiyor. Yarışı en iyi dereceyle bitirmek istiyorum.” 

MARMARİS’TE startı verilen Dünya Ralli Şampiyonası’nın 10. ayağında yarışan ünlü pilot Burcu Çetinkaya AKŞAM’A konuştu: Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde bu yarışların yapılacak olması bizleri çok mutlu etti. Ralli kariyerimde en büyük hayalim bir gün Cumhurbaşkanımızın ev sahipliği yaptığı bir şampiyonada yarışmaktı. Bu gerçekleşiyor. Türkiye üzerine oyunlar oynanan şu dönemde pek çok hadise cereyan ediyor. Ülke gündemine dair bir şeyler söylemem gerekirse şunu söylemek istiyorum. Biz çok güçlü bir ülkeyiz. Hepimizin kendi alanlarında daha çok nasıl üretirim diye önüne bakması gerekiyor.

CO PİLOTU TUSHKANOVA 

Yarışmaya katılmam son dakikada oldu diyebilirim. Yarışmaya katılacağım konusunda ümidimi yitirmiştim. Bazı dostlarımızın desteği, sponsorlarımızın ucundan tutmasıyla bazı eksiklikler de olsa yola çıktık. Ben AR5 otomobil ile daha önce hiç yarışmadım. Bu araçlar 4 çekerli ve daha kuvvetli. Daha önce yarıştığım araçlar AR2 idi. Dolasıyla bu benim için bir ilk olacak diyebilirim. Bu yüzden çok heyecanlıyım. Aynı zamanda uluslararası bir co pilotum var. Ukraynalı Model Iunessa Tushkanova ile co-pilot olarak yarışacağım. Onunla da ekip olarak ilk yarışımız olacak.  Elimizden gelen her şeyi ortaya koymak istiyoruz. 

iLK GUNUN LiDERi NEUViLLE

MARMARİS’TE hafta sonu boyunca sürecek ralli şöleninde ilk gün bitti. İlk günü Red Bull sporcusu Neuville en yakın rakibi Ogier’in 0.3 saniye önünde birinci bitirdi. Neuville, hafta sonu boyunca Mikkelsen ile son 5 sezonun şampiyonu Ogier’e karşı liderliğini korumaya çalışacak. Türkiye Ralli Şampiyonası’na da puan veren WRC 2’deki Türk pilotlar arasında ise Ula 1 etabını bir başka Red Bull sporcusu Yağız Avcı ilk sırada tamamladı.

Her şey çok güzel 

BURCU Çetinkaya’nın Co pilotu Inessa Tushkanova görüşlerini şöyle dile getirdi: “Burada her şey çok güzel. Organizasyon üst düzeyde ve çok iyi hazırlanmış. Bir Türk takımının, Burcu Çetinkaya’nın bir parçası olabildiğim için çok mutluyum. Şu ana kadar beni destekleyen Türk hayranlarıma çok teşekkür ederim. Burcu ile yolun başındayız ama 40 yıldır birbirimizi tanıyor gibiyiz.”