Beşiktaş'ın isteği gerçekleşirse puan durumu nasıl olacak? Hatayspor ve Gaziantep maçları iptal edilirse...

Beşiktaş, TFF'nin Hatayspor ve Gaziantep FK ile ilgili verdiği kararın değiştirilmesini isteyen kulüplerin başında geliyor. Kulüpler Birliği Vakfı da bugün konuyla ilgili toplandı. Peki Beşiktaş'ın talebinin gerçekleşmesi durumunda yeni puan durumu nasıl olacak? İşte Hatayspor ve Gaziantep FK'nin maçlarının iptal edilmesi halinde Süper Lig'deki yeni puan durumu...

www.aksam.com.tr

Beşiktaş başta olmak üzere bazı Süper Lig ekipleri, Hatayspor ve Gaziantep FK'nin maçlarının iptal edilmesini talep ediyor. Peki Beşiktaş'ın isteğinin gerçekleşmesi durumunda Süper Lig'deki yeni puan durumu nasıl olacak? İşte Hatayspor ve Gaziantep FK'nin maçlarının iptali sonrası ligde oluşan puan durumu...

BEŞİKTAŞ'IN İSTEĞİ GERÇEKLEŞİRSE YENİ PUAN DURUMU NASIL OLACAK?

Beşiktaş'ın Hatayspor ve Gaziantep FK için talep ettiği iptal durumunun gerçekleşmesi halinde Siyah-Beyazlılar iki takıma kaybettiği 5 puanı geri alacak. Fenerbahçe ve Galatasaray ise bu takımlardan aldığı puanları geri verecek.

Söz konusu senaryoda Beşiktaş puanını 48'e çıkaracak ve maç fazlasıyla Fenerbahçe'yi yakalayacak. Galatasaray ise 51 puanla liderliğini sürdürecek.

1-Galatasaray 22 maç, 51 puan

2-Fenerbahçe 22 maç, 48 puan

3-Beşiktaş 23 maç, 48 puan

Öte yandan bugün yapılan Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında bu konu masaya yatırıldı. Toplantıya katılan 11 takımın 7'si Beşiktaş'ın talebini haklı gördü. 4 takım ise Siyah-Beyazlıların önerisine karşı çıktı.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç toplantı sonrası yaptığı açıklamada 31 Mart'a kadar görüşlerini TFF'ye ileteceklerini belirtti. Toplantıya katılmayan Başakşehir, Sivasspor, Alanyaspor, Ümraniyespor, Karagümrük ve Konyaspor'dan ise yazılı görüş alınacak.

www.aksam.com.tr