Hasan Kartal: ''Ünal Karaman, Rize'ye adapte olamadı''

Çaykur Rizespor'da Ünal Karaman'ın istifa etmesinin ardından başkan Hasan Kartal'dan ilk açıklama geldi.

2-0'lık Kasımpaşa mağlubiyetinin ardından Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ünal Karaman istifa etti. Konuyla ilgili olarak kulüp başkanı Hasan Kartal açıklamalarda bulundu.

Milliyet'e konuşan başkan Hasan Kartal ilk olarak, "Ünal Karaman’ın Kasımpaşa karşılaşmasından önce istifa edeceğini size bildirdiği söyleniyor. Doğru mu bu ve bu istifa kararı hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Doğrudur. Haberim vardı. Ünal Karaman bir türlü Rize’ye adapte olamadı. Kendisinin kararı bu. Kararına elbette saygı duyuyorum ama Rize’ye adapte olamadı. Demek ki bu işi götüremeyeceğini anladı ve istifa etti" ifadelerini kullandı.

Rizespor'da Ünal Karaman istifa etti

"FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNSEYDİ..."

Demek ki faydalı olamayacağını düşündüğü zaman istifa etti. Faydalı olacağını düşünseydi istifa etmezdi sanıyorum ama belki Rizespor daha iyi olur düşüncesi ile bırakmış da olabilir. Yani biz önümüzde bir maç aldığımız zaman düşme tehlikemiz yok. İnşallah Malatya maçını alırız ve ligden düşmeyiz. Malatya maçını alamazsak demek ki hak ediyoruz demektir düşmeyi de. Ama biz Malatya maçını alıp lige devam edeceğiz. Onun için yani kararına saygı duyuyoruz, yapacak bir şey yok.

"KENDİ KARARI"

"Ünal Karaman’ın başarısızlığının ardından bu istifa için yönetimin herhangi bir baskısı oldu mu?" sorusuna Kartal, "Hayır. Tamamen kendi kararı. Çünkü bizim hocalar ile ilişkimiz her zaman iyidir. Bir sorun yaşamayız. Bu kendi kararı." dedi.

Ünal Karaman: Bizi sevenleri de bizim sevdiklerimizi de üzmeyelim

YENİ TEKNİK DİREKTÖR KİM OLACAK?

Ünal Karaman'dan boşalan koltuğa kimin geleceği sorusuna da cevap veren Kartal, "Bu akşam yönetim kurulu ile bir görüşme yapacağız. Belki aklımıza yatan bir hoca bulursak onunla devam ederiz ama o olmazsa bizim kendi altyapıdaki hocalar ile bu işi götürürüz diye düşünüyoruz" dedi.

"UZUN VADELİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Uzun vadeli bir hoca getirmeyi planladıklarını vurgulayan Kartal, "Ben açıkçası sporcularıma güveniyorum. Onlarla diyaloğum çok iyi, o çocuklar kendi kendilerine idare eder yine o maçı alırlar diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"ÜNAL HOCAYA, 'HOCAM SIKINTI YOK BİZ LİGDE KALIRIZ' DEDİM"

Ben hiç ümitsizliğe kapılmadım. Ünal hocaya da hep aynısını dedim: 'Hocam sıkıntı yok biz ligde kalırız. Problem olmaz' dedim. Hâlâ daha aynı şeyi söylüyorum. İnşallah ligde kalacağız.

Çağlar Söyüncü sezonu kapattı

"KIRGINLIĞIM YOK"

Kırgınlığım yok. Çünkü bu iş ileriye doğru Rizespor’a faydalı olamayacağını düşünüp gittiği için yok. İyi skorlar alıp giden bir kulüp olsaydı o zaman derdim ki bak art niyeti var gidiyor. Ama iyiye gitmiyordu ki. Hiç iyiye gitmedi aslında geriye doğru bakarsanız.


Vedat Muriqi’in satılacağı ve sizin sözleşmeniz üzerine yüzde 15 kâr elde edeceğiniz durumu var ortada. Herhangi bir gelişme var mı? sorusuna Başkan Kartal, "Açıkçası bilmiyorum. Neticede Fenerbahçe’nin oyuncusu. Satar alır, yapacak bir şey yok. Satar ve bizim hakkımızı verirse ne mutlu, ne iyi bize. Vermezlerse de canı sağ olsun. Kulüpleri güzel yönettiğiniz zaman paraya ihtiyaç olmuyor zaten. Normalde gelen para ile kulübü idare edebilirsiniz. Bir sistem çerçevesinde kulüpler yönetilmediği için parasızlık ve sıkıntı bundan kaynaklanıyor. Önemli olan bir sistem oturması. Ve herkesin o sistem çerçevesinde kulübü yönetmesi. O zaman 60-70 milyon civarında bir bedel ile düzgün bir transferde yaparsanız yeter diye düşünüyorum. iyi bir bütçe bence" dedi.

Menjak'ın transfer iddialarıyla ilgili olarak ise "Arayan soran yok. Kalmasında fayda var" cevabını verdi.

Süper Lig'de 33. hafta maçlarında değişiklik