Hasan Arat'ın zor kararı

Yola yabancı teknik direktörle devam etmesi beklenen Kartal'ın masasında; Hansi Flick, Julen Lopetegui, Bruno Genesio, Lucien Favre ve Graham Potter isimleri var.

AKŞAM SPOR

Ahmet Nur Çebi döneminde seçime kadar takımın başına getirilen ve Arat yönetiminde sözleşme görüşmeleri 27 Aralık'a ertelenen Rıza Çalımbay'ın Beşiktaş'taki geleceği uzun soluklu görünmüyor. Kartal'ın yeni 1 numarası Hasan Arat'ın, yabancı teknik direktör ile kökten bir yapılanma hedeflediği bilinirken; dış basında da kariyerli hocaların adı Beşiktaş'a yazılıyor. Avrupa basınında Siyah-Beyazlılar'ın yeni teknik direktör adayı olarak öne çıkan isimler ise Alman Hansi Flick, İspanyol Julen Lopetegui, Fransız Bruno Genesio, İsviçreli Lucien Favre ve İngiliz Graham Potter.

FLİCK VE LOPETEGUİ İSİMLERİ ÖNDE

İspanyol basınına göre Beşiktaş'ta adaylar arasında favoriler Lopetegui ve Flick. Mundo Deportivo'nun haberine göre Wolverhampton'ı çalıştırdıktan sonra İngiltere'de kalan İspanyol hocanın ilk tercihi kariyerine Premier Lig'de devam etmek. Haberde, SiyahBeyazlı yönetimin, 57 yaşındaki çalıştırıcıya iyi bir mukavele sunduğu ve İngiltere'den herhangi bir kulübün teklif yapmaması halinde Beşiktaş'a yakın olduğu vurgulandı. Arat; Alman Hansi Flick'in ismini seçim çalışması döneminde dile getirmişti. Genesio, Favre ve Potter da dış basında geniş yer alan isimler.

HOCANIN AÇIKLAMALARI SOĞUTTU

Burak Yılmaz ile yolların ayrılmasının ardından Rıza Çalımbay, 10 Kasım'da Beşiktaş'ın teknik direktörü oldu. Başakşehir ve Samsun'u birer farklı skorlarla deviren hoca, 3 Aralık'ta Ankaragücü ile deplasmanda berabere kaldı; ardından 9 Aralık'ta iç sahada oynanan derbide F.Bahçe'ye 3-1 yenildi. Yönetimde Çalımbay'a soğuk bakılmasının sebebi ise skorlardan çok; maç sonu açıklamaları. Deneyimli hocanın, özellikle A.Gücü mücadelesinin ardından, "İki galibiyet, bir beraberlik aldım. A.Gücü, ligin deplasmanda en zor takımlarından" sözleri camiada rahatsızlık yaratmıştı.