Hamiltonla para kazanacak

7 kez dünya Şampiyonu olan Mercedes pilotu Lewis Hamilton'un Gümüş Oklar'a veda edip Kırmızılar'a geçecek olmasının yankıları sürüyor. Mercedes'ten yıllık 55 milyon dolar kazandığı tahmin edilen İngiliz pilotun Ferrari'den alacağı yıllık rakam ise tam 100 milyon dolar. (3 milyar 46 milyon 150 bin TL)

AKŞAM SPOR

Karting yıllarından beri Mercedes tarafından desteklenen Lewis Hamilton'un 2025 yılı itibariyle Ferrari'ye geçecek olması Formula 1 dünyasına bomba gibi düştü. 2013 yılından beri Gümüş Oklar'ın kokpitinde olan İngiliz pilotun bu hamlesi birçoklarını şaşkına çevirdi. Kariyerini Mercedes'te tamamlamak istediğini her fırsatta dile getiren Lewis'in aklını John Elkann ve Frederic Vasseur'un çeldiği söyleniyor. Eski Formula 1 pilotu Ralf Schumacher'in, "Frederic bu geçişin kilit ismiydi. İkili birbirlerini çok iyi tanıyor ve Lewis ona sunulacak imkanların farkında" sözleri de bu transferin başlangıç noktasına dikkat çekiyor.

TAMAMEN DUYGUSAL(!) MI?

Peki bu transferin gerçekleşmesinin tek sebebi bir çok pilotta olduğu gibi sadece Ferrari hayranlığı mıydı? Hamilton'un Ferrari ile kontratının 2 yıllık olacağı söylentilerinin yanında İtalyan haber sitesi formu1a.uno'nun iddiası da Lewis'in Kırmızılar'dan yıllık 100 milyon dolar kazanacağı doğrultusunda. Şu anda Mercedes'ten yıllık 55 milyon dolar kazanan Hamilton yeniden gridin en fazla kazanan pilotu olma yolunda. Son iki yılın dünya şampiyonu Red Bull Racing pilotu Verstappen yıllık 60 milyon dolarla en çok kazanan pilot konumunda.

'ACIMASIZCA ELİNDEN ALINMIŞTI'

Lewis'in Kırmızılar'a geçmesinin etkisi günlerdir sürüyor İngliliz basınında. The Times', "Gelecek yıl Ferrari'de yarışmaya karar vermeden önce bu yılki W15'i kullanmamış olması, Mercedes ve takım patronu Toto Wolff için yıkıcı bir durum. Takım zaten çok fazla baskı altında" derken, Telegraph ise şu noktaya dikkat çekti: "Lewis Hamilton, 2021 Abu Dabi Grand Prix'inde elinden acımasızca alınan sekizinci şampiyonluğu çok istiyor. Mercedes'in kendisi için en iyi seçenek olduğunu düşünseydi, hiç şüphe yok ki kalırdı. Ferrari'nin daha iyi bir seçim olduğu üzerine kumar oynuyor."

"EFSANE SCHUMİ'Yİ GEÇECEK"

Ferrari ülkesi İtalya'da ise gazete manşetleri Ada basını kadar ateşli bu konuda. Corriere della Sera, "Ne olursa olsun motor sporları ve spor tarihine geçece bir transfer" diye bahsederken, Corriere dello Sport'un sayfalarını şu cümleler süsledi: "Ferrari geleceğini, motor sporları dünyasının gerçek ikonu olan Hamilton'ın ellerine teslim ediyor. Hamilton kariyerinde yeni bir sayfa açmak için sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmeyi seçti." Fransız L'Equipe ise, "1 Şubat 2024, Ferrari'nin, sekiz kez dünya şampiyonu olması ve Schumacher'i geçmesi umulan yedi kez dünya şampiyonu bir pilotu bünyesine kattığı gün olarak tarihe geçecek" diye yazdı.