Hamburg'da süper resital

Günün Hamburg'da oynanan ilk maçı nefesleri kesti. Son olarak Antalyaspor'da oynayan Buksa 16'da yazdı; 29'da Liverpoollu Gakpo yanıt verdi. 81'de oyuna giren eski Beşiktaşlı Weghorst, 83'teki golüyle skoru belirledi: 1-2.

AKŞAM SPOR

OZAN KILIÇ

Final yolunda Eleme Grubu B'de iki Fransa mağlubiyeti dışında tüm maçlarını kazarak ikinci çıkan Hollanda, Play-Off oynayarak gelen Polonya karşısına mutlak galibiyet için çıksa da maç, Portakallar için istedikleri gibi başlamadı.

Rakibinin art arda gelen ataklarını adeta 'göğsünde yumuşatan' Polonya; 16'da kaptan Zielinski'nin köşe vuruşunda, son sezonunu Antalyaspor'da kiralık geçiren Süper Lig forveti Adam Buksa'nın nefis kafa golüyle öne geçti: 1-0. Maçın başından beri kaleyi daha çok deneyen Hollanda, erken gelen gole iyi refleks gösterip ataklarını sıklaştırdı.

Liverpool'un sol kanadı Gakpo, kaleye yaptığı yoklamaların karşılığını 29'daki şutuyla aldı. Uzak mesafeden kaleyi gören 25 yaşındaki hücumcunun savunmaya çarpan şutu, Szczesny'yi çaresiz bıraktı: 1-1.

İkinci yarısı nefes kesen; iki takımın da gole çok yakın olduğu maçta Beşiktaş'ın eski forveti Weghorst, 83'te tabelayı belirledi: 1-2. Geriye düşen Polonya kalan süre boyunca şansını denese de Portakallar sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu...

WEGHORST TARIHE GEÇTI

Wout Weghorst, Hollanda Milli Takımı'nda sonradan oyuna girip attığı gollerle tarihe geçti. 2022 Dünya Kupası'nda da yedek başladığı maçlarda ağları sarsan 31 yaşındaki santrfor, büyük turnuvalarda sonradan girip 3 gol atarak ülkesinin bu alanda en başarılı futbolcusu oldu.

1

Polonya'yı 2-1 mağlup eden Hollanda, Haziran 2000'den (Fransa) bu yana ilk kez açılış golünü yediği Avrupa Şampiyonası maçından galip ayrıldı.

GOLÜ SEVGILIME YAZMIŞTIM

Hollanda'ya 83'te galibiyeti getiren golü atan eski Beşiktaşlı Wout Weghorst, maçta yaşanacakları önceden hissettiğini söyleyerek şöyle konuştu: "Bu anı yaşayacağımı biliyordum. Mesajlarımı gösterebilirim, sevgilime yazdım! Dedim ki, "Bitime yaklaşık 20 dakika kala oyuna girerim, skor o sırada 0-0 veya 1-1 olur. Galibiyet golünü de ben atarım!"