Hakem Fenerbahçe'yi kandırdı

Portekizliler faul kazanınca Salih topun önünde durup atışın hızlı kullanılmasını engelledi. Ancak hakem düdüğünü gösterip 'Ben işaret vermeden attırmam, sen çekil' diyerek Salih'i uzaklaştırdı

ALAATTİN METİN - ÖZEL HABER

Oyunun başında iyi bir yönetim gösteren Fransız hakem Stephan Lannoy, F.Bahçe'nin kazandığı penaltıdan sonra rakip oyuncuların ve taraftarların baskısı altında ezildi. Sürekli F.Bahçe aleyhine kararlar vermeye başladı. Benfica'nın attığı ikinci golde, Fransız hakem Lannoy resmen F.Bahçeli oyuncuları kandırdı, rakibin golünün hazırlayıcısı oldu.

AYKUT Kocaman'ın, "Bizim için kader anıydı, bizi aşağıya, rakibimiz Benfica'yı da yukarıya çeken bir gol oldu" dediği ikinci golde saha içinde yaşananları F.Bahçeli oyuncular müsabakadan sonra anlattı:

SAVUNMA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

BENFİCA'NIN faul kazandığı o pozisyonda Salih Uçan, topun önüne geçti. Rakip oyuncuların atışı hızlı kullanmasını engelledi. Ancak Fransız hakem Lannoy düdüğünü Salih'e gösterip, "Ben işaret vermeden atış kullanamazlar. Senin topun önünde durmana gerek yok" dedi. Hakemin sözlerini bir güvence gören genç Salih de topun başından ayrıldı. Ancak Portekizliler, hakem işaret vermeden atışı kullandı. Gafil avlanan Fener savunması da Oscar Cardozo'nun golüne engel olamadı.

TURA OLAN iNANCINI DA SARSTI!..

GOLÜN ardından F.Bahçeli oyuncular Fransız hakeme uzun süre itiraz etti. Caner Erkin, "Siz bize, 'Ben izin vermeden atış kullanamazlar' diye güvence verdiniz, biz de bu nedenle topun önünden çekildik" diyerek uzun süre itiraz etti. Bu sırada Benficalı oyuncular, taraftarlarıyla birlikte golün kutlamasını sürdürüyordu. Hakemin cevabı, "Artık benim yapacağım bir şey yok" şeklinde oldu. Lannoy'un bu tavrı yüzünden F.Bahçe soyunma odasına 2-1 geride gitti ve tura olan inancı da sarsıldı.