Hagi'nin halefi Icardi

Fransız basını, Arjantinli golcünün Galatasaray'da gösterdiği performansla taraftarın sevgilisi haline geldiğini yazdı. Hagi'nin ardından kulübün en efsane futbolcusu olma yolunda ilerlediği vurgulandı.

AKŞAM SPOR

DIŞ HABER

Sarı-Kırmızılılar'ın yıldız forveti Mauro Icardi, performansıyla taraftarların gönlünde taht kurdu. Geçtiğimiz sezon şampiyonluğun mimarlarından olan Arjantinli, bu sezon da attığı gollerle müthiş oyununu sürdürüyor. Trabzonspor, Beşiktaş, Manchester United maçlarında gol sevinci yaşayan Mauro, sakat olmasına rağmen kendisini riske ederek Bayern Münih maçında forma giydi. Panenka ile attığı penaltıyla kendisine hayran bıraktı. Fransız basını da 30'luk golcünün Galatasaray'da efsane olma yolunda ilerlediğini yazdı.

SUUDİLERİ REDDETTİ

France24, şu ifadeleri kullandı: "Icardi, Türk kulübünde efsane olma yolunda ilerliyor. Icardi, sezon öncesi hikayesini Türkiye'de yazmak istediği için bir Suudi kulübünün fi ravun teklifi ni reddetti. Rams Park tribünleri her maçta golcünün adını zikrediyor. Arjantinli, Galatasaray'ın 1997-2000 yılları arasında kazandığı dört Türkiye şampiyonluğunun ve 2000 yılında kazandığı UEFA Kupası'nın başrol oyuncularından biri olan Rumen Gheorghe Hagi'den bu yana kulübün "En efsanevi yabancı oyuncusu" olabilir.

DAVİNSON GÖZ KAMAŞTIRIYOR

G.Saray'ın Kolombiyalı stoperi Davinson Sanchez, ülkesinin basınında gündem oldu. 27 yaşındaki Sanchez için "Kolombiyalı oyuncu, Galatasaray'a gelişinden bu yana övgü almayı sürdürüyor. Performansıyla adeta göz kamaştırıyor" denildi.

TÜRKİYE'DE OYNANSIN

G.Saray İkinci Başkanı Metin Öztürk, 30 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanacak olan Süper Kupa maçı ile ilgili konuştu: "TFF'nin yanlış kararından dönmesi gerekmektedir. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayalım. Cumhurbaşkanımız da gelsin kazanan takıma kupasını orada versin. Umarım TFF bu yanlışından hemen döner."

NDOMBELE YOK

B.Münih'e 3-1 kaybeden G.Saray, Süper Lig'in 10. haftasında bugün Rizespor'a konuk oluyor. Saat 19.00'daki maçı Kadir Sağlam yönetecek. Beşiktaş maçında sakatlanan ve Bayern maçında iğneyle sahaya çıkan Icardi de kadroda yer aldı. Ağrıları bulunan Ndombele ise kadroda yer almadı. Fernando Muslera ceza sınırında.

Ç.RİZE - G.SARAY

SAAT: 19.00

STAT: Çaykur Didi

HAKEM: Kadir Sağlam

YAYIN: beIN Sports1