Güzel günler göreceğiz Güneş'li günler

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerini zaferle açan Ay-Yıldızlılar’ın mücadele azmi, ruhu ve yardımlaşması finallere gitme inancını büyüttü. Şenol Güneş de ilk karşılaşmada Türkiye’nin sevgi ve takdirini kazandı.

AKŞAM ÖZEL HABER | ORÇUN ÖZATEŞ

FATİH Terim’den sonra göreve gelen Lucescu’yla Dünya Kupası elemelerinde hayal kırıklığı yaratıp, Avrupa Uluslar Ligi’ne de havlu atan Milli Takım, Şenol Güneş ile yeni bir sayfa açtı. 2002’de Türkiye’yi dünya üçüncüsü yapan Şenol Güneş’le, 2020 Avrupa Şampiyonası grup elemelerine başlamayı uygun gören TFF yönetiminin bu kararının ne kadar doğru olduğu sorgulanıyordu. Lucescu’nun yaptığı oluşumu bozmak ve her şeyi sil baştan yapmak riskliydi. Ancak Şenol Güneş gelir gelmez verdiği mesajlarla bu riski minimize edeceğini gösterdi. Güneş, tecrübeli ve genç oyunculardan bir karma oluşturacağını, önceliklerinin kesinlikle sportif başarı olduğunu söyledi.

2 İSABETLİ ŞUTTA 2 GOL BULDUK

Bu bağlamda Burak Yılmaz, Emre Belözoğlu gibi tecrübeli oyuncuları yeniden Milli Takım’a çağıran Şenol Güneş, daha ilk maçta isabetli seçimler yaptığını gösterdi. Güneş, Arnavutluk karşısına Cenk Tosun ve Burak’la çift forvet çıkarken, iki oyuncunun tecrübesi Milli Takım’ın zaferinde önemli rol oynadı. Uluslararası deneyimi yüksek oyuncuların da katkısıyla Türkiye bu zor deplasmanda iyi bir başlangıç yaptı. Özellikle rakip kaleye atılan 3 şuttan, 2’sinin isabetli olması ve bu 2 isabetli şutun da golle sonuçlanması Burak Yılmaz faktörünün ne kadar önemli olduğunu gösteriyordu.

İKİNCİ MAÇTA LİDER OLABİLİRİZ

Maçtan önce, “Arnavutluk yerine Fransa’yla başlamayı tercih ederdim” diyen Şenol Güneş’ın bu galibiyetle olası bir kaza halinde karşılaşacağı riskler de ortadan kalktı. Güneş şimdi Moldova ile Eskişehir’de yarın oynanacak mücadeleden de 3 puan alırsa, Milli Takım grupta ilk 2 sırada yer alacak. Çünkü biz Moldova ile oynayacağımız gün grupta 3’er puanı bulunan Fransa ve İzlanda karşı karşıya gelecek. O maçın berabere bitmesi ve bizim kazanmamız Ay-Yıldızlılar’ı bir anda grubun zirvesine taşıyabilir.