Güzel bir derbi olacak

“Galatasaray derbisi bizim için çok önemli. Derbiler, Türk futbolunun lokomotifidir. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Gerçekten güzel bir sportif espri ve güzel futbolla eşleşen bir maç olacak.”

AKŞAM SPOR

Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, zorlu Lyon deplasmanındaki müthiş galibiyetin ardından rotayı, Pazartesi günü oynanacak Galatasaray derbisine çevirdi. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Uçar, derbinin önemine vurgu yaptı.

Uçar'ın maç sonu açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Galatasaray derbisi bizim için çok önemli. Derbiler, Türk futbolunun lokomotifidir. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Gerçekten güzel bir sportif espri ve güzel futbolla eşleşen bir maç olacak.

AVRUPA'DAKİ DÖNÜM MAÇIMIZ!

Lyon maçı oldukça zor bir maçtı. Direkten dönen top var. VAR'ın doğrulattığı pozisyonlar var. Finalde golü attık, belki de 2-0, 3-0'ı da bulacaktık. Avrupa arenası böyle, her an her şey olabiliyor. Bizim için çok önemli bir galibiyet oldu.

Avrupa'da bizim için dönüm maçı oldu. Bu 3 puan bizi ilk 24'ün arasına sokar diye düşünüyorum." Tecrübeli futbol insanı, Fransa'daki karşılaşmada yıldızlaşan Gedson ve Ersin Destanoğlu'na da övgülerde bulundu. Uçar, "İç transfer önemli" diyerek eldeki oyunculardan alınacak verimin önemini vurguladı.

GEDSON FARKLI; ERSİN DEVLEŞTİ

60 yaşındaki Feyyaz Uçar, Gedson Fernandes ve Ersin Destanoğlu'yla ilgili, "Ersin büyük bir fedakarlık gösterdi. Bu kadar kısa sürede iyileşip kalede devleşmesi güzeldi. Bu bir Beşiktaşlılık fedakarlığıdır. Ona çok teşekkür ediyoruz.

En iyi transfer, içeriden yapılan transferdir. Gedson da performansıyla bunu kanıtladı. Geçen sene ile çok farklı. Yanındakiler iyi mücadele ettiğinde Gedson Fernandes başka, farklı bir oyuncu oluyor. En önemli katkı da bence Rafa Silva'dan geldi. Herhalde idmanlardaki mutluluk artık sahaya da yansıyor" ifadelerini kullandı.

14 YIL SONRA İLKİN PEŞİNDE

Beşiktaş'ta geçen seneki kötü gidişatı durduran ve takımı yeniden ayaklandıran Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, G.Saray derbisine 14 yıl sonra bir ilk için çıkacak. Başarılı çalıştırıcı, zorlu maça, Bernd Schuster'den 14 yıl sonra ligde G.Saray'ı yenen ilk yabancı hoca olmak için çıkacak...

ASLAN'I KEDİYE ÇEVİRDİLER

Beşiktaş, Fransa'daki zorlu Lyon galibiyetinin ardından hem Fransız ekibine, hem de Pazartesi günü Trendyol Süper Lig'de karşılaşacağı Galatasaray'a sosyal medya üzerinden bir mesaj gönderdi. Lyon'un amblemindeki 'aslan' figürünü 'kedi' şeklinde değiştiren Siyah beyazlılar, gönderiyi "Kedigillerin üzerinde yalnız bir Kartal" notuyla paylaştı. Beşiktaş'ın bu gönderisi kısa süre içerisinde binlerce etkileşim aldı ve gecenin en çok paylaşılan tweet'leri arasına girdi...

BEŞİKTAŞ ACIMASIZCA YENDİ

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Lyon deplasmanında aldığı muhteşem galibiyet, Fransız basınında da geniş yankı uyandırdı. Lyon'un onlarca şut çekmesine karşın Kara Kartal'ın savunmada direnip kontratakla vurarak aldığı 3 puanı köklü Fransız gazetesi L'Equipe, "Lyon, Avrupa'daki kusursuzluğunu sürdüremedi.

Çünkü evinde Beşiktaş'a çok acımasız bir şekilde yenildi. Ersin Destanoğlu da onları durdurdu" diye yorumladı. Fransız gazetelerinden; Le Figaro, "Türklerin pir puan, hatta üç puan alacağı kimin aklına gelirdi? Ancak Kara Kartal bunu başardı", RMC Sport, "Kaleye 30 şut çeken Lyon'u Gedson cezalandırdı. Bir top direğe çarptı, gol geçersiz sayıldı ve penaltı iptal edildi", Le Parisien, "Lyon için kabus gibi bir gece. Rakibini bir hayli geride bırakan Lyon, Beşiktaş karşısında fark yaratamadı ve Avrupa Ligi'nde bu sezon ilk yenilgisini aldı" ifadelerine yer verdi.