Gururumuz Mete Gazoz

Milli okçumuz ülkemize Olimpiyat tarihinde bu branştaki ilk altını getirdi. Klasik yay bireysel kategorisinde mücadele eden Mete, finalde İtalyan rakibi Nespoli'yi 6-4 yenerek kürsünün zirvesine çıktı. 22 yaşındaki sporcumuz, zafer sonrası büyük sevinç yaşadı.

AKŞAM

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli okçumuz Mete Gazoz, altın madalya kazandı. Klasik yay bireysel kategoride mücadele eden Mete Gazoz, İtalyan rakibi Mauro Nespoli'yi 6-4 yendi ve okçulukta olimpiyat tarihimizin ilk madalyasını aldı. Okçuluk; güreş, halter, judo ve tekvandonun ardından olimpiyatta altın madalya kazandığımız beşinci spor dalı oldu. Türkiye'nin olimpiyatlarda kazandığı toplam 93 madalyanın tamamı atletizm, boks, güreş, halter, judo ve tekvando branşlarında geldi.

Ersu Şaşma'dan bir ilk

SON ATIŞTA 10 PUAN

Okçulukta elde edilen başarıyla toplam madalya sayısı 94'e, madalya getiren branş sayısı da 7'ye yükseldi. Son atışında 10 puan atan Mete, rakibinin atışını beklemeden genel skorda 6-4 üstünlük kurarak maçı 6-4 aldı ve altın madalyaya uzandı. Gümüş madalya Nespoli'ye giderken, bronz madalya Japon Takaharu Furukawa'nın oldu. Mete Gazoz, çocukluğundan beri bu madalyayı hedeflerken bugüne kadar oldukça farklı bir çalışma yöntemi izledi. Farklı spor dalları ve sanatla uğraşmasının karşılığını Tokyo'da aldı.

2 YIL PİYANO EĞİTİMİ ALDI

Mete, omuz gelişimi için 8 yaşına kadar yüzme kursuna gitti. Koordinasyon katkısı için basketbol oynayan, görme ve dikkat yeteneğini geliştirmek için 1 sene resim kursuna giden 22 yaşındaki sporcumuz, göz ve el koordinasyonu için de 2 yıl piyano eğitimi aldı. İnancını hiçbir zaman kaybetmeyen Mete, 22 yaşında olimpiyatlarda zirveye çıktı. Yıllardır süren çalışmalar böylece karşılığını verdi. Mete'yi olimpiyat kafilemizdeki diğer sporcularımız da tebrik etti. Tarihi günü onlar da yakından izledi.

Sultanlar tarih yazdı

"SÖZÜMÜ TUTTUM"

Mete Gazoz: "Rio 2016'dan sonra Tokyo'da altın madalya kazanacağım diye Türk Halkı'na söz verdim. Bu sözümü tuttum. Yangınlardan dolayı kalbimiz her zaman Türkiye'deydi. Bugünkü altın sayesinde herkesi en azından bir süre için güldürebildiğimi düşünüyorum."

HEDEFİNİ KOYMUŞTU

Gazoz, 2016'da yaptığı paylaşımda, "Daha çok çalışıp 2020'de Tokyo'dan altın madalya ile döneceğim." diyerek hedefini koymuştu.

"KOLYEYİ ÇIKARMAM"

Mete Gazoz, 2017 senesinde de "2020'ye kadar bu kolyeyi boynumda taşıyacağım" diyerek olimpiyat amblemini takmıştı.

HİÇ Mİ HİÇ YORULMADI

Mete Gazoz'un antrenörü Yusuf Göktuğ Ergin, "Türk okçuluğu sonunda madalyayla buluştu. Son 5 yılda çok çalıştık. Emeğin büyüğünü Mete harcadı. Hiçbir zaman yorulmadı, yılmadı, sıkılmadı" dedi

"GÖZÜM KARARDI"

Mete'nin babası Metin Gazoz, "İzlerken iki defa gözüm karardı. En çok sevindiğim şey sürekli madalyayı alacağını söylemesiydi. 7 Temmuz'da annesine kolye yaptırmıştı. Şimdi orijinal madalyayla döneceğini söyledi." diye konuştu.

"ARALIKSIZ DESTEK"

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, "Mete, 2017'den beri aralıksız desteklediğimiz, projemizin ilk sporcularından biri... Gurur duyuyoruz, buna ek onun başarısında büyük emekleri olan annesi Meral Gazoz'u da ayrıca tebrik ediyoruz" dedi.

ERDOĞAN: GÖZLERİM YAŞLI İZLEDİM

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nı yerinde takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu aracılığıyla milli okçu ile görüştü. Mete Gazoz'u tebrik eden Erdoğan, "Bizleri çok duygulandırdın. Tarihi yeniden ayağa kaldırdın. Türk milletinin okçu bir torunu olarak tarih yazdın. Gözlerim yaşlı olarak o son oku atmanı izledim. Tebrik ediyorum. Anneni, babanı ve seni çalıştıran antrenörlerini kutluyorum. İnşallah Külliye'de buluşacağız. Bu mutluluğu milletçe yaşayacağız." diye konuştu. Mete Gazoz ise güzel sözlerinden dolayı Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

BAKAN ÇOK HEYECANLANDI

Spor Bakanı Kasapoğlu, spor psikoloğunun önerisi üzerine karşılaşmayı tribünden seyretmedi. Mete'yi kapalı bir alanda takip eden Kasapoğlu, müsabakanın sona ermesiyle tribüne gelerek büyük sevinç yaşadı. Kasapoğlu, "Bu madalyayı Mete tarih yazarak getirdi. Gözümüz aydın olsun, tüm milletimize selam olsun." dedi.