Güle güle Sacha Boey! Yeni adresi belli oldu

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Sacha Boey için ayrılık çanları çalmaya başladı. Bu sezon gösterdiği performansla değerine değer katan Sacha Boey, sezonun sona ermesiyle Galatasaray'dan ayrılmaya hazırlanıyor. 22 yaşındaki Fransız sağ bekin yeni adresi de belli oldu.

aksam.com.tr

Galatasaray taraftarının gözbebeği Sacha Boey'dan kötü haber geldi. Bu sezon gösterdiği performansla takımın en büyük silahlarından biri haline gelen 22 yaşındaki Fransız sağ bekin talipleri her geçen gün çoğalıyor. Sarı kırmızılı takım her ne kadar oyuncuyu kadroda tutmak için uğraş verse de, Boey'in sezon sonu ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Öyle ki başarılı oyuncunun gideceği kulüp bile belli oldu denebilir.

İŞTE SACHA BOEY'İN YENİ ADRESİ

Sezon başında kadroda düşünülmeyen ve hatta kampa bile götürülmeyen Sacha Boey, sakatlıklar sonrası mecburi olarak ilk haftadaki Antalyaspor maçında sahaya çıkmıştı. Mücadelenin ilk yarısını vasat altı bir performansla geçiren Fransız sağ bek, ikinci yarıda müthiş bir performans sergilemiş ve o günden bu yana ligin en iyilerinden birine dönüşmüştü. Henüz yaşı 22 olan ve fiziksel olarak büyük bir üstünlüğü bulunan Boey'in talipleri ise her geçen gün artmaya başladı. Sarı kırmızılı takımın göndermek istemediği başarılı oyuncunun sezon sonu Galatasaray'a veda etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Okan Buruk'un değişilmezlerinden biri olan genç isim, çift haneli bir bonservis bedeliyle Portekiz'in yolunu tutacak gibi görünüyor.

PARAYI TOTTENHAM VERECEK, OYUNCU SPORTİNG'E GİDECEK!

Portekiz basınının haberine göre Sporting, Sacha Boey'i kadrosuna katmaya en yakın kulüp. Öyle ki oyuncunun bonservis parası bile hazır. Portekiz kulübü, İspanyol sağ beki Pedro Porro'yu devre arasında kiralık olarak Tottenham'a gönderdi. Sözleşmeye 45 milyon euroluk zorunlu satın alma bedeli koyan Sporting, sezon sonu buradan gelecek parayı Sacha Boey'in bonservisini almak için kullanacak. Galatasaray ise her ne kadar istemese de bu transfere onay verecek.

1 MİLYON 150 BİN EUROYA ALINMIŞTI

Galatasaray Fransız ekibi Rennes'den 2021 yılı Temmuz ayında transfer ettiği Sacha Boey için 1 milyon 150 bin euro ödemişti. 2025 yılına kadar sözleşmesi olan Boey, sarı kırmızılı takımda 40 kez sahaya çıkarken, 1 gol 2 asistlik performans sergiledi. Bu sezon gösterdiği performansla ligin en iyi sağ beki haline gelen 22 yaşındaki oyuncu, hem savunma hem de hücumdaki etkinliğiyle parmak ısırtıyor. Galatasaray yönetiminin oyuncuyla görüşme gerçekleştirerek sözleşme uzatmak için çalıştığı ve yüksek bir serbest kalma bedeli belirlemek istediği konuşulsa da, Sacha Boey'in ayrılığı kafasına koyduğu ve bu teklifi kabul etmeyeceği gelen bilgiler arasında.

aksam.com.tr