Grubun anahtar mücadelesi

“Bu maç anahtar maç bizim grup için. Şartlar çok zor olabilir ama futbolda her maçta istediğiniz şartlarda oynayamazsınız. Burada şartlara adaptasyon göstermek zorundasınız. Bunların üstünden gelinebileceğini düşünüyorum...”

AKŞAM SPOR

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, İzlanda maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu: "Bu maç anahtar maç grup için. İzlanda'nın burada tarihi sonuçlar aldığını biliyoruz ama sonuçlara bakmaksızın söylüyorum biz neler yapmamız gerektiğini biliyoruz. Şartlar zor olabilir ama futbolda her maçta istediğiniz şartlarda oynayamazsınız. Adaptasyon göstermek zorundasınız. Bunların üstünden gelinebileceğini düşünüyorum. Rotasyon konusunu ben de düşünüyorum. Düşündüğümden de daha az olabileceğini düşünüyorum. Hemen hemen herkes toparladı.

RÜZGAR RAHATSIZ EDEBİLİR

Çok o rganize bir takım bekliyorum karşımızda... Son maçta ilk yarıda yumuşak bir baskı ile karşıladılar rakibi, ikinci yarıda direkt temaslı baskı kurdular. Fiziksel bir takım olduğunu biliyoruz. Kornerlerde ve taç atışlarında fiziksel özelliklerini kullanmaya çalışıyorlar. Son maçta bir kişi sakatlandı ve bir kişi cezalı duruma düştü. Onlar da bizimle değiller. Adapte olmak lazım. Seviye farkını da bu şekilde çıkartabiliyorsunuz. Her şarta adapte olmanız gerekiyor. Adapte olursanız, farkı ortaya koyabilirsiniz. Rakip bu atmosferde oynamaya daha alışkın ama bu bir bahane değil. En fazla rüzgar rahatsız edebilir.

ATAKAN ZEKİ BİR OYUNCU

Atakan Karazor özellikleri çok belirgin bir futbolcu. Zeki bir futbolcu olduğunu hepimiz biliyoruz. Milli Takım'a çok hızlı adapte olabileceğini biliyoruz. Kendisinin de bizim felsefemize adapte olabileceğini gördük." Atakan, Karadağ ile oynanan maçta kadro dışı kalmıştı. Öte yandan Teknik Direktör Montella, son yapılan idmanlarda oyuncularıyla yakından ilgilendi. İtalyan çalıştırıcı, öğrencilerini yapması gerekenler konusunda sık sık uyardı.