Etnospor'da görkemli açılış... ''Gözyaşlarını sevgiyle dindirebiliriz''

“Dünyadaki gelişmeler bizlere bir kez daha gösterdi ki insanlık her zamankinden daha fazla barışa muhtaç. Gözyaşlarını sevgiyle dindirmek için her birimizin üzerine önemli sorumluluklar düşüyor.”

AKŞAM SPOR

DURSUN TOPÇU

İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen etkinliğin ilk gününde açılış töreni gerçekleştirildi. Han Çadır önünde yapılan kurdele kesiminin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, "Her yıl heyecanla beklediğimiz Etnospor Kültür Festivalimizin altıncısını gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Dünya Etnospor Konfederasyonu olarak kültür festivallerimizi bir arada vakit geçirmek, buluşmak, eğlenmek ve öğrenmek için önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Burada dünyanın renkli kültürlerine uzanıyor, yakınlık kuruyoruz" dedi. Erdoğan dünya barışı için festivalin önemini özetle şöyle anlattı:

BİRLİK OLMALIYIZ

"Gelenek, saygı, dayanışma ve barış gibi insan hayatını değerli kılan gerçekleri içinde barındıran bu unsurların bütün insanlık için bir hazine olduğunu düşünüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu festivaller aracılığıyla da bu hazinelerin kapılarını hep birlikte aralıyoruz. Geleneklerimizin harcında sevgi, saygı ve muhabbet var. Dünyada yaşanan gelişmeler bizlere bir kez daha gösterdi ki insanlık her zamankinden daha fazla barışa muhtaç. Akmakta olan gözyaşlarını sevgiyle dindirmek için her birimizin üzerine önemli sorumluluklar düşüyor. Yanı başımızdaki savaş, Filistin'deki soykırım bizleri barış için daha fazla çalışmaya mecbur kılmaktadır. Dünyaya ümit aşılamak ve huzuru hakim kılmak için birlikte hareket etmeliyiz."

EN RENKLI FESTIVAL

Bilal Erdoğan, festivalin dört gün boyunca önemli bir heyecana sahne olacağını da vurguladı: "Farklı kültürlere ait birçok geleneksel sporu ve oyunu izleyip deneyimleyebileceğiz. Gereksel sanatlar ve evrensel tatlar da festivalimize renk katacak. Onlarca ülkeden spor, sanat, kültür ve gastronomi alanında. binden fazla katılımcıyla dünyanın en renkli festivallerinden bir tanesine ev sahipliği yapacağız, şahitlik edeceğiz."

TÜRKIYE SPOR ÜLKESI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da Etnospor'un açılışına katıldı, şu mesajları verdi: "Bir yanda modern olimpiyatlar var. Diğer yanda da geleneksel sporların ortaya çıkarılması, gençlere tanıtılması var. Bu güzel organizasyonun altıncı yılında beraberiz. Hepimiz çocukken hayal ederiz, at binmek, güreş tutmak, koşmak, oynamak isteriz. Burada cıvıl cıvıl çocukları görüyoruz, gençleri görüyoruz. Türkiye bir spor ülkesidir. Etnospor Kültür Festivali de yıllarca sürecek. Bu bir kültürler arası iletişim."