Gözler Aboubakar ve Dzeko'da

Süper Lig'de yarın oynanacak Beşiktaş-F.Bahçe derbisinde gözler golcülerde olacak. Siyah-Beyazlılar, Vincent Aboubakar'a, Sarı-Lacivertliler ise Edin Dzeko'ya güveniyor.

AKŞAM SPOR

Derbinin kaderini golcüler belirleyecek. Yarın oynanacak Beşiktaş-F.Bahçe maçında iki takım da forvetlerine güveniyor. Zirvenin tam 11 puan uzağında olan Kartal'ın en büyük kozu, Vincent Aboubakar olacak. Kamerunlu futbolcu, 5 kez F.Bahçe'ye karşı forma giydi. 31 yaşındaki yıldız, bu mücadelelerde 4 kez fi leleri havalandırmayı başardı. Siyah-Beyazlılar Aboubakar'ın forma giydiği bu maçlarda 2 galibiyet, 3 beraberlik alırken, yenilgi yaşamadı.

Tecrübeli forvet; ligde 4, Konferans Ligi'nde ise 7 olmak üzere toplam 11 gole imza attı Fenerbahçe'nin Dolmabahçe'deki en büyük silahı ise Edin Dzeko olacak. Bosna Hersekli oyuncu bu sezon 11'i ligde olmak üzere, toplam 13 kez fi leleri havalandırdı. Ligde gol krallığında Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi ile birlikte zirvede bulunuyor. Dzeko'nun dışında takımda ayrıca Sebastian Szymanski 7, İrfan Can Kahveci ve Dusan Tadic de 6'şar kez gol sevinci yaşadı. Kanarya'nın hücum hattı daha formda.