Göreve hazırız

Güneş'in istifasıyla Beşiktaş'ın güdemine gelen Rıza Çalımbay, “Her zaman göreve hazırız” dedi.

AKŞAM SPOR

Beşiktaş'ta, UEFA Konferans Ligi'nde oynanan Lugano maçında yaşanan hezimetin ardından Şenol Güneş görevinden ayrıldığını duyurdu. Bu istifanın ardından Beşiktaş'ta teknik direktörlük görevi için 4 isim ön plana çıktı. Daha önce de SiyahBeyazlı ekipte teknik direktörlük yapan Sergen Yalçın, Samet Aybaba, İbrahim Üzülmez ve Rıza Çalımbay'ın Kara Kartal'ın aday listesinde yer aldığı belirtildi.

BANA GELEN TEKLİF YOK

Son olarak Sivasspor'u çalıştıran Rıza Çalımbay, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Şu anda her şey taze. Bana gelen teklif yok. Ancak teklif gelirse her zaman göreve hazırız." 60 yaşındaki teknik adam, 2004-05 sezonunda Siyah-Beyazlı takım ile 31 maçta sahaya çıkmıştı.

ADAYLAR BELLİ OLUYOR

Beşiktaş Yönetimi'nin aldığı seçim kararı sonrası adaylar belli oluyor. Başkanlık için adı geçen Hasan Arat, "Çıktığımız yol artık Beşiktaşlılar'ın yoludur" paylaşımı ile aday olacağını duyurdu. Eski başkan Fikret Orman ise "Beşiktaş'ın ne zaman bana ihtiyacı olursa orda olurum" ifadelerini kullandı.

ÇILGIN GERİ DÖNÜŞ

Kara Kartal'ın kendi evinde aldığı 3-2'lik sürpriz mağlubiyet dış basında gündem oldu. Soccernet.ee: "İstanbul kâbusu: Beşiktaş 10 dakikada dağıldı." Bluewin.ch: "Lugano Beşiktaş'a sürpriz yaptı." Sport1.de: "Lugano kaybettiğini düşündüğü maçı çılgın bir geri dönüşle kazandı." Haberlerde taraftarların stadyumdaki tepkilerine de geniş yer verildi.

SÜPER LİG ONLARI '7'

Süper Lig'in ilk 7 haftasında 7 teknik direktör görevinden ayrıldı: Hüseyin Eroğlu (Samsunspor), Fatih Tekke (İstanbulspor), Şenol Güneş (Beşiktaş), Tolunay Kafkas (Ankaragücü) Emre Belözoğlu (Başakşehir), Erdal Güneş (Gaziantep FK), Çağdaş Atan (Kayse- SÜPER LİG rispor).

ABOUBAKAR DAMGASI

Konferans Ligi'nde 2. haftanın golü Aboubakar'ın Lugano karşısında attığı ilk gol seçildi. Kamerunlu golcü, ülkesinin basınında da gündem oldu. Haftanın 3. golü ise Fenerbahçe'den King'in...

ROSİER SÜRPRİZİ

Siyah-Beyazlılar'da bu sezon beklentilerin uzağında kalan Rosier, Lugano maçında gördüğü kırmızı kartla eleştirilerin odağı olmuştu. Fransız sağ bekin, sosyal medya hesabından Beşiktaş'la ilgili olan paylaşımlarını kaldırması dikkat çekti.

MASUAKU'DA GERİLME

Beşiktaş, Lugano maçında ağrı hisseden Masuaku'nun yapılan tetkikler sonucunda sağ uyluk arka adelesinde gerilme ve ödem tespit edildiğini duyurdu. 29 yaşındaki Kongolu sol bekin tedavisine başlandığı belirtildi.