Gonzalo Higuain gözyaşları içinde futbola veda etti

Bir dönem Real Madrid ve Juventus'ta da forma giyen Arjantinli golcü Gonzalo Higuain, MLS'te David Beckham'ın sahibi olduğu Inter Miami'de sezonun tamamlanmasıyla birlikte son maçına çıktı ve futbola veda etti.

34 yaşındaki Arjantinli futbolcu Gonzalo Higuain, MSL'te son maçına çıktı. Yıldız oyuncu karşılaşmanın bitiş düdüğü ile birlikte yere çökerek gözyaşlarına hakim olamadı. Daha önce sezon bittiği zaman futbolu bırakacağını duyuran Arjantinli golcü oyuncu yeşil sahalara veda etti.

''Hayatımın yarısı kariyerimin 17 buçuk yılıydı''

34 yaşındaki futbolcu maçtan hemen sonra açıklamala yaptı. Higuain, "Son düdük çalarken en sevdiğim şeyin bittiğini hissettim. Hayatımın yarısı kariyerimin 17 buçuk yılıydı. Tüm kariyerim gözümün önünden geçti. Yaşadıklarım, çalışmalarım ve bugüne kadar kazandıklarım... Her şeyimi verdiğim için çok mutluyum ve en önemli şey de bu. Rüya bitti ve şimdi benim için daha farklı bir hayat başlıyor" dedi.

Bu sezon 31 maçta 15 gol kaydeden ve 3 asist yapan Higuain geçen sezonu ise 30 maçta 12 gol ve 7 asistle geçirmişti.

Kariyerinde River Plate, Real Madrid, Napoli, Juventus, Milan ve Chelsea formalarını da terleten Higuain, 2020 yılından bu yana MLS ekibi Inter Miami'de forma giyiyordu.

Golcü oyuncu Gonzalo Higuain kariyerinde toplam 710 maçta forma giyerken, 335 gol ve 113 asist kaydetti.