Gol yollarının ilacı Abou

Fernando Santos yönetimindeki son 6 lig maçında gol ortalaması 1.57'den 0.83'e düşen Kara Kartal'da Vincent Aboubakar'ın dönüşü teknik heyeti sevindirdi. Siyah-Beyazlılar, yıldız golcüsü ile bu rakamı yükseltmek istiyor.

AKŞAM SPOR

Sezona Şenol Güneş yönetiminde şampiyonluk parolası ile başlayan fakat yarışa erken havlu atan Beşiktaş, 5. hocası ile yoluna devam ediyor. Güneş'in ardından Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay ve Serdar Topraktepe'nin yönettiği Kara Kartal, Santos'la birlikte gol yollarında etkisiz kaldı. Portekizli teknik adam öncesinde 1.57 olan gol ortalaması, deneyimli hocanın önderliğinde maç başına 0.83'e düştü. Beşiktaş'ın son 5 mücadelesindeki gol beklentisi ise 1.04 gibi düşük bir ortalamada kaldı. Hücumda sorun yaşayan Siyah-Beyazlılar'a Vincent Aboubakar'dan iyi haber geldi.

KARTAL 4 MAÇTA GOL ATAMADI

Son 6 lig karşılaşmasında Karagümrük ve Trabzonspor'a karşı gol atmayı başaran Beşiktaş; Pendikspor, Adana Demirspor, Sivasspor ve Kayserispor mücadelelerinde rakip ağları havalandıramadı. Gol yollarında etkisiz kalan takımda Aboubakar'ın dönüşü teknik heyeti sevindirdi. Deneyimli çalıştırıcı Fernando Santos, yıldız oyuncu ile yakından ilgilenerek kendisinden neler istediğini anlattı. Takımla birlikte çalışmalara başlayan Abou'nun, Konyaspor mücadelesinde kadroda olması bekleniyor. Santos, Kamerunlu oyuncunun ilk 11'de başlayıp başlamayacağına son idmanın ardından karar verecek.

ADI ABD EKİBİ İLE ANILIYOR

Daha önce kadro dışı bırakılan Aboubakar'ın geleceği ise belirsiz. Yıldız oyuncunun adı MLS ekiplerinden LA Galaxy ile anılmaya devam ediyor. Beşiktaş'ın ise başarılı forveti için en az 5 milyon euroluk bir bonservis bedeli istediği öğrenildi. 32 yaşındaki golcü, bu sezon 22 karşılaşmada bin 674 dakika sahada kaldı. Bu süreçte ise 11 gol, 3 asistle katkı sağladı. Abou'nun geleceğinde Fernando Santos'un da raporu belirleyici rol oynayacak. Tecrübeli teknik adam, Beşiktaş ile 6 lig mücadelesinde 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı.