Gol fırtınasında Fiorentina Inter'i 5-4 mağlup etti

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 33. hafta maçında Fiorentina, sahasında Inter'i 5-4 mağlup etti.

Serie A'da haftanın maçında Fiorentina ile Inter, Artemio Franchi'de karşı karşıya geldi. Tam 9 golün atıldığı karşılaşmada Matias Vecino 23. dakikada perdeyi açtı ve Fiorentina'yı 1-0 öne geçirdi. Konuk ekip Inter, bu dakikadan sonra Fiorentina kalesini abluka altına aldı ve 28. ile 34. dakikalarda attığı 2 golle bir anda maçta öne geçti. Bu goller ilk devrenin skorunu belirledi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Fiorentina, 52. dakikada Bernardeschi ile bir penaltı atışından yararlanamadı. Tam 10 dakika sonra ise Davide Astori sahneye çıktı ve maçı 2-2'ye getirdi. 2 dakika sonra Matias Vecino bir kez daha sahneye çıktı ve takımını 3-2 öne geçirdi. Dakikalar 70'i gösterdiğinde Babacar attığı golle Fiorentina'yı 4-2 üstünlüğe taşıdı.

Inter bir anda neye uğradığını şaşırdı ve ilk yarıyı önde kapattığı maçın 70. dakikasında 2 farklı geriye düştü. Bu dakikadan sonra oyun üstünlüğünü eline alan Fiorentina, Babacar'ın 79. dakikada attığı golle farkı 3'e çıkardı. Bu golün ardından bir kez daha silkelenen Inter, 88. ve 90. dakikada kaptanı Mauro Icardi'nin golleriyle 90. dakikada durumu 5-4'e getirdi ama maçtan puan çıkarmayı başaramadı ve Fiorentina'ya 5-4 mağlup oldu.

Fiorentina aldığı bu 3 puanla birlikte 8. sıraya yükseldi ve haftayı 55 puanda kapattı. Inter ise 7. sırada ve 56 puanda haftayı tamamladı.