Gol çizgisi 3 milyon euro

Tartışılan ‘Gol Çizgisi' teknolojisinin maliyetinin 3 milyon euro olduğu öğrenildi.

AKŞAM SPOR

G.Saray ile A.Gücü arasında oynanan maçın 69. dakikasında Boey'in sağdan kale sahasına çevirdiği topa Hayrullah çizgi üzerinde müdahale etti. G.Saraylı futbolcular topun çizgiyi geçtiğine yönelik itirazında bulunurken, pozisyon VAR masasındaki Erkan Engin tarafından incelendi. Engin, topun çizgiyi geçtiği tespitinde bulununca hakem Volkan Bayarslan gol kararı verdi. Yaşanan bu pozisyon sonrası 'Gol Çizgisi' tartışmalarının yeniden ortaya çıkmasına neden oldu.

Hawk Eye firmasının önderliğinde 'Gol Çizgisi' teknolojisi ilk kez 2013-14'te Premier Lig'de uygulandı. Almanya, İtalya ve Fransa'da da 'Gol Çizgisi' teknolojisi kullanıyor. İspanya'da bu sistem kullanılmıyor. 'Gol Çizgisi' teknolojisinin maliyeti 3 milyon euro. TFF bu konu üzerinde bir çalışma yapıyor. Süper Lig'de bu sezonun devre arasından sonra Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi başlayacak.

MENDY İÇİN BAŞVURU

Trabzonspor, Pendikspor karşılaşmasında kırmızı kart gören orta saha oyuncusu Batista Mendy'nin kartının iptali için TFF'ye başvuru yapma kararı aldı. Başkan Ertuğrul Doğan maçtan sonra "Hakem ne gördüğünü açıklayacak. Kimse camiayla oynayamaz. Herkes ayağını denk alsın" açıklaması yapmıştı.