Geri dönüşlerin hocası Kartal

Bu sezon 7 kez geriden gelip kazanan ve üst üste 10 deplasman galibiyetiyle rekor kıran İsmail Kartal'ın Fener'i, Süper Lig ve Avrupa'nın 5 büyük liginde geriye düştüğü maçlardan en fazla puan çıkartan ekip (16) olmayı başardı.

AKŞAM SPOR

Süper Lig'in 32. haftasında Fatih Karagümrük'ü ikinci yarıda bulduğu 2 golle 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, istatistikleri paramparça etti. Son zamanlarda sık sık kamuoyu tarafından hakkının teslim edilmediğini söyleyen deneyimli hoca İsmail Kartal, bu sezon tarihi rakamlara imza attı. Tüm kulvarlarda bu sezon ilk kez 19 resmi maç kazanan ve en yüksek puan ve galibiyet ortalamasını yaşayan Sarı-Lacivertli takım, 3 arenada 100 golü aşmayı başardı. Fatih Karagümrük karşılaşmasında yeni bir rekor daha kırıldı.

21 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİ

K.Gümrük galibiyetiyle ligdeki yenilmezlik serisini 21 maça taşıyan Fenerbahçe, bu sezon tam 7 kez geriden gelip kazanmayı başardı. İsmail Kartal, 'bir sezon içinde' üst üste 10 deplasman galibiyeti yaşatan ilk teknik direktör oldu. Deneyimli hocanın ligdeki maç başı puan ortalaması ise 2.66'ya yükseldi. Bu sezon tüm kulvarlardaki puan ortalaması ise 2.43 oldu. 62 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcı, aynı zamanda Avrupa elemelerinde üst üste 6 galibiyet alan tek teknik direktör de yine İsmail Kartal...

BÜYÜK REKORA 2 MAÇ KALDI

Süper Lig ve Avrupa'nın 5 büyük liginde bu sezon 100 golü geçen ilk takım olan Fenerbahçe, geriye düştüğü maçlardan en fazla puan çıkartan takım konumunda. Puan listesi şöyle; F.Bahçe (16), Napoli (14), Manchester City (13), Tottenham (13), Lyon (13). Kartal'ın büyük rekoru kırmasına ise 2 maç kaldı. 2010-11 sezonunda Aykut Kocaman ile 9 deplasman maçı kazanan F.Bahçe, bir sonraki sezon ilk 3 deplasman maçından da galip ayrılmıştı. Kartal, 2 galibiyet sonra Kocaman'ın rekorunu yakalayacak.