Gençlerbirliği 2.5 milyona güler! Fenerbahçe'nin Arda Güler planı belli oldu

Arda Güler'in bonservisinin %80'ine sahip olan Fenerbahçe, geri kalan %20'yi de satın almak için Gençlerbirliği'ne 1.3 milyon euro teklif etti. Ankara temsilcisi ise 2.5 milyon euro istiyor.

AKŞAM

Fenerbahçe, genç yeteneği Arda Güler'in tamamen haklarına sahip olmak için girişimlerine devam ediyor. Sarı-Lacivertliler, 17 yaşındaki orta saha oyuncusunu 2019 yılında Gençlerbirliği'nden kadrosuna katmıştı.

O dönem yapılan anlaşmada Arda'nın olası satışından % 20 pay Ankara ekibine verildi. Fenerbahçe, %20'lik payı satın almak için Gençlerbirliği'ne 1.3 milyon euro teklif etti. Ankara temsilcisi ise 2.5 milyon euro istiyor. İki kulüp arasında görüşmeler önümüzdeki günlerde devam edecek.

İlk kez A Milli Takım kadrosuna davet edilen Arda Güler'in Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 2025 yılının haziran ayında bitiyor. Genç oyuncunun transfermarkt verilerine göre; güncel piyasa değeri 10 milyon euro. Arda, bu sezon oynadığı 12 maçta 302 dakika sahada kaldı. Başarılı oyuncu bu süre içinde 3 gol, 1 asist yaparak takımına skor katkısında bulundu.