Gençlerbirliği: 2 Eskişehirspor: 0

Sezona kabus gibi girşi yapan Gençlerbirliği, Şifo Mehmet'le kendine geldi. Geçen hafta Elazığspor'u devirerek 6 hafta sonra galibiyetle tanışan Başkent ekibi, Stancu'nun önderliğinde güçlü Eskişehir'i de devirerek 2'de 2 yaptı.

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Eskişehirspor'u konuk eden Gençlerbirliği, rakibini 2-0 mağlup etti. Kırmızılı siyahlalılara 3 puanı getiren goller ise Stancu'dan geldi.

Maça çok hızlı giren Gençlerbirliği henüz ilk dakikalarda Eskişehir kalesini bunaltırken golü de çok erken buldu. 7. dakikada Serkan Kurtuluş'un sağdan orrtasında nefis bir vole çıkaran Stancu, kaleci Boffin'in bacakları arasında topu ağlarla buluşturdu ve Gençler'i 1-0 öne geçirdi.

İlerleyen dakikalarda da etkili olan Gençler, Jimmy Durmaz ve Zec'le farkı açma şansları yakalasa da devre 1-0 sona erdi. 2. yarıda da etkili olan Başkent ekibi, 53. dakikada farkı kiye çıkarırken Stancu kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti. 

Ertuğrul Sağlam, 61'de Necati'yi oyuna sürerek ilk hamlesini yaparken, Es-Es de farkı kapatmak için vites yükseltti. Ancak kalan dakikalarda başka gol olamyınca karşılaşma Gençlerbirliği'nin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonuçla 10 puana yükselen Gençler, ligin dibinden biraz olsun uzaklaşırken, Eskişehirspor 16 puanda kaldı.