Genç savunma ustası

Augsburg'dan 7 milyon euroya transfer edilen Felix Uduokhai, savunma ile orta saha bağlantısında usta, zekası ve sezgileriyle çok iyi poziyon alabiliyor ve hızıyla rakip forvetlerin kabusu oluyor.

AKŞAM SPOR

DIŞ HABER

Beşiktaş'ın savunmayı toparlaması için Augsburg'dan transfer ettiği Felix Uduokhai 9 Eylül 1997'de Almanya'da doğdu ve ilk kez Almanya dışında oynayacak. Geçen sezon Bundesliga'nın en zayıf takımlarından biri olan Augsburg'da hiç maç kaçırmayan oyuncu, özel yetenekleriyle ön plana çıktı. 1.93 boyundaki Uduokhai yüzde 85.45 başarılı pas ve yüzde 60 ikili mücadele üstünlüğü ile dikkat çekti. 151 maçlık kariyerinde 12 gol atıp, 1 asist yaptı. 2 kez çift sarıdan, 1 kez de doğrudan kırmızı gördü.

ARANAN KAN OLABİLİR

Alman analistler onu 4-4-2 savunma düzeninin en iyilerinden biri olarak gösteriyor. Zira en düşük topla oynama oranına sahip (% 37.2) Augsburg'da minimun pas hatası yapan oyuncu. Hücum çıkışlarında genellikle topu kaleciden alan ilk oyuncu olan, topla ilerleyebilen, rakip savunmaları üzerine çekip, orta sahaya doğru paslar aktaran, özgüveni yüksek, akıllı, ikili mücadelelerde vücudunu iyi kullanan hem hava hem de yer toplarında etkili bir oyuncu olarak gösterilen Uduokhai, uyum sağlarsa bu konularda sıkıntı yaşayan Beşiktaş'a ilaç olabilir.