Gedson Fernandes için 15 milyon euro şartı

Portekiz basınına göre, genç orta saha için istenen rakam ortaya çıktı. Galatasaray, masadan kalkmadı. Rakamın düşürülmesi ve ödeme planıyla ilgili ayrıntılar görüşülüyor.

AKŞAM

Benfica Gedson Fernandes için dünyaları istedi. Pazarlıklar sürüyor...

Portekiz basınından O Jogo'nun haberine göre, Benfica, Galatasaray'dan Gedson Fernandes için 15 milyon euro istedi. Türkiye için transfer dönemi bugün 00.00'da tamamlanacak. Sarı-Kırmızılılar'ın son ana kadar bu transferdeki şartları zorlayacağı iddia edildi. Aslan, rakamı 10 milyon euroya çekmeyi ve bu parayı da en az 3 yıl içinde ödemeyi planlıyor. Benfica bunu kabul ederse resmi imzalar atılacak. Oyuncunun da Galatasaray'da oynama isteği bulunduğu için henüz ümitler tükenmiş değil.

ISRAR EDERLERSE SORUN

Bu sezon transferde oldukça aktif olan Galatasaray'ın Gedson için zorunlu satın alma maddesiyle kiralama teklifinde bulunabileceği de belirtildi. Böylece bu sezon için harcama limitlerindeki rakam daha düşük gösterilebilecek. Bu yola başvurulması durumunda kiralama bedelinin 3 milyon euro civarında olması bekleniyor. Mecburi satın alma maddesi ise 7 milyon euro olacak. Tabii bu rakamlar, Benfica'nın 10 milyon euroyu kabul etmesi halinde hayata geçebilecek. 15 milyon euro ısrarı her şeyi bitirebilir.

KULÜBÜNE "BENİ BIRAKIN" DEDİ

Gedson bu sezon sadece 1 maçta 7 dakika süre aldı. Benfica cephesinden Gedson'un takımda tutulacağı şeklinde açıklamalar gelse de oyuncunun fazla tercih edilmemesi, bu açıklamaları bir anlamda çürütüyor. Benfica, tok satıcı rolünü oynuyor. Ancak zaman artık bitmek üzere. Türkiye'de yaz transfer dönemi bugün kapanacağı için dananın kuyruğu kopacak. Gedson için bugün de anlaşma olmazsa, görüşmeler ara transfer dönemine sarkacak. Ancak futbolcu Galatasaray'da oynamak istediğini yönetime iletti.