Gaziantep'te Sumudica krizi büyüyor! Mehmet Büyükekşi'den anında cevap geldi

Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica, 2-1 kaybettikleri Sivasspor maçının ardından çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Kulübün ‘daha iyi bir ücretli teklif yapıldı' açıklamasını yalanlayan Sumudica, “Maaşımda %10 indirim istedi. Bunu kabul edemeyeceğim. Oyuncularıma cebimden 80 bin euro prim dağıttım. Sezon sonuna kadar buradayım. Bana saygı duymayan insanlarla çalışmam zor” ifadelerini kullandı. Aynı dakikalarda kulüp başkanı Mehmet Büyükekşi ise yaptığı açıklamayla Sumudica'ya yüklendi.

Gaziantep FK’de teknik direktör Marius Sumudica ile yönetim arasındaki yeni sözleşme krizi artarak devam ediyor.

2-1’lik Sivasspor yenilgisinin ardından açıklamalar konuyla ilgili açıklamalar yapan Sumudica, yönetime yüklenirken aynı dakikalarda kulüp başkanı Mehmet Büyükekşi de Rumen hocaya yüklendi.

Sumudica’nın maç sonrası yaptığı açıklamalar şöyle:

“Sosyal medyada hakkımda çok konuşulan şeyler var. Paranın peşinden koştuğum söyleniyor. Türkiye'nin bilmesini istiyorum, bu gerçek değil. Paranın peşinde olsaydım şu an başka takımın hocası olurdum. Maçtan önce herkesin maça konsantre olması gerekirken, kulübümün bana daha iyi bir ücretle yeni bir kontrat teklif ettiği söylendi ama bu doğru değil.

Başkanla dün bir toplantı yaptık. Maaşımda %10 indirim istedi. Bunu kabul edemeyeceğim. Oyuncularıma cebimden 80 bin euro prim dağıttım. Bunu memnuniyetle verdim. Başkan 'oyunculara veriyorsun da kulüp için neden vermiyorsun?' dedi. Bu şekilde devam etmemiz zor. Onların teklifine cevap vermedim.

Sonra odama geldiler ve 80 bin euro fazla teklif ettiler, bu 80 bin euro'yu 8 kişiye bölmemi istediler. Benim maaşım 600 bin euro. Başarı yakalamış hocaya böyle bir teklif yapılmasını anlamıyorum. Türkiye'de çalışmaya devam etmek istiyorum ve bu ülkeyi seviyorum. Sezon sonuna kadar kalacağım. Bana saygı duymayan insanlarla çalışmam zor. Çünkü bana saygı göstermiyorlar.

Benim yaptıklarım ortada, takım küme mi düşüyor da benim maaşımın %10 düşürülmesini istiyorlar? Yaptığımın karşılığı bu mu? Size maaş indirim teklifi gelse kabul eder misiniz? Bana bu yapılan teklifi hakaret olarak kabul ediyorum.

Sezon sonuna kadar buradayım sonra ne olur bilmiyorum. Bir başkanın 'Oyunculara para veriyorsun, kulübe de ver' lafını doğru bulmuyorum. Arabistan'dan gelen teklifi reddettim. Eşimi arayacağım ve para göndermesini isteyeceğim. Kulübe yardım edeceğim.”

MEHMET BÜYÜKEKŞİ’DEN JET CEVAP GELDİ

Öten yandan Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi, Marius Sumudica’nın yaptığı açıklamalara anında cevap verdi.

Büyükekşi’nin açıklamaları şu şekilde:

Her maçtan sonra sözleşme, sözleşme, sözleşme! Türk futbolu zor günler yaşıyor, statlar boş. Gelir yok, sponsor yok. Oyuncu ve hocamızla sözleşme yaparken euro 6,30'du şu an 9 TL. Biz bu seneki ücretinde indirim istemedik.

Sumudica bizden 1,6 milyon Euro + prim istiyor.

Biz hocamıza durumumuzu anlattık, indirim istedik. Bunun saygısızlıkla ne alakası var? Barcelona bile zor durumda.

Sumudica'nın yaptığı açıklamayı talihsizlik olarak görüyorum. Hiç kimse bu kulüpten büyük değil.

Hocaya 920 bin euro ödüyoruz. Yardımcılarının parasını kendi ödüyor. 240 bin euro da puan başına bonusu var. 1,2 milyon euro ödüyoruz ama şu an 1.6 milyon euro + primlerle 1 milyon 900 bin euro istiyor. Fatih Terim de dahil bunu Türkiye'de hangi hoca alıyor?”