Gazi Koşusu'nda Dollar Man yürekleri burktu! “Işıklar içinde uyu güzel oğlum”

96. Gazi Koşusu'nda yürekleri burkan bir olay yaşandı. 1600 geçilirken Dollar Man sakatlanarak yarışı bıraktı. Dollar Man'in ayak bileğinde kırık tespit edilirken İsmail Karaman'ın yaptığı “Işıklar içinde uyu güzel oğlum” paylaşımı yürekleri dağladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen 96. Gazi Koşusu'nda trajik bir olay yaşandı. Dollar Man isimli at, 1600 geçilirken sakatlanarak yarışı bıraktı. Dollar Man'in jokeyi Kadir Tokaçoğlu atın üstünden inerek koşuya devam etmedi.

DOLLAR MAN YÜREKLERİ BURKTU: IŞIKLAR İÇİNDE UYU GÜZEL OĞLUM

Ayak bileğinde kırık tespit edilen Dollar Man'in sahibi Ender Karaman'ın atının hemen yanında ağlaması yürekleri dağladı. 3 yaşındaki İngiliz safkanın uyutulmasına karar verildi. İsmail Karaman'ın yaptığı "Işıklar içinde uyu güzel oğlum" paylaşımı ise yürek burktu.

96. Gazi Koşusu'nu 2.31.04'lük derecesiyle Özcan Yıldırım'ın jokeyliğinde Secret Power isimli safkan kazanmıştı.

BACAĞINDA KIRIK TESPİT EDİLEN ATLAR NEDEN UYUTULUR?

Atların bacaklarındaki ciddi kırıklarda (özellikle kırığın deride hasara neden olması durumunda) kaslar ve sinirler hasar görebilir, kırık bölgesinde kan akışı bozulabilir ve ilerleyen aşamalarda enfeksiyon ortaya çıkabilir. Enfeksiyonun tedavi edilmesi için gerekli olan antibiyotik miktarı vücut kütlesiyle doğru orantılıdır. Bu nedenle atlarda enfeksiyonun tedavi edilmesi hayli zordur. Ağır kütleleri nedeniyle ayak kırığı tedavisi mümkün olmayan atlar bu sakatlığın bir işkenceye dönüşmemesi için iğne ile uyutulur.