Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta? Gazi Koşusu kim kazandı, ödülü ne?

98. Gazi Koşusu için geri sayım sona eriyor. Türk atçılığının en büyük derbisi olarak tanımlanan Gazi Koşusu, Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenleniyor. Gazi Koşusu bu zamana kadar en çok kazanan jokey 9 kez Mümin Çılgın oldu. Peki, bu sene Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta? Gazi Koşusu kim kazandı, ödülü ne?

98. Gazi Koşusu için jokey ve atlar hazırlıkları son sürat devam ediyor. Veliefendi Hipodromu'nda yarışa hazırlanan jokeyler, aynı yerde koşulacak organizasyon için geri sayıma geçti. 98. Gazi Koşusu'nda yaklaşık üç yaşlı 22 safkan İngiliz tayının yarışması bekleniyor. 98. Gazi Koşusu için geri sayım başladı. Peki, Gazi Koşusu ne zaman?

98. GAZİ KOŞUSU NE ZAMAN?

Bu sene 98'incisi düzenlenecek olan Gazi Koşusu, 30 Haziran 2024 Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılacak.

Gazi Koşusu'nun bu sene saat 17:15'te başlayacak. Jokeyler bu sene çim pistte 2.400 metre yol alacak.

2024 GAZİ KOŞUSU ÖDÜLÜ

Bu sene birincilik ödülü 13.5 milyon TL olacak.

SON GAZİ KOŞUSU ŞAMPİYONU

Geçtiğimiz senenin Gazi Koşusu şampiyonu Urfa Aslanı Mehmet Kaya oldu. Türk yarışçılığının derbisi olan bu önemli randevunun geçen yılki birincilik ikramiyesi 5 milyon TL olarak belirlendi.

97. Gazi Koşusu'nda ikinciye 2 milyon TL, üçüncüye 1 milyon TL, dördüncüye 500 bin TL ve beşinciye ise 250 bin TL ikramiye dağıtıldı.