Garry Kasparov: Putin dünyanın beslediği yılandır

Dünya satranç şampiyonu Rus Garry Kasparov'dan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sert tepki: “Putin 2014'te Ukrayna'yı işgal ettikten sonra da onunla ticari anlaşmalar yaptınız. Ticaretten elde ettiği para ile savaş makinesine dönüştü. Putin özgür dünyanın yılanıdır.”

AKŞAM Dış Haber

Dünyanın en akıllı insanlarından biri olarak kabul edilen Dünya Satranç Şampiyonu Rus Garry Kasparov, Ukrayna işgalinden sonra Vladimir Putin'i özgür dünyanın beslediği bir yılan olarak nitelendirdi.

Rus satranç devi Garry Kasparov, Rus liderini destekleyen veya görmezden gelenlerin bir canavar yaratmaktan utanmaları gerektiğini vurguladı. Halen Hırvatistan'da ikamet eden satranç efsanesi, 2014 yılında zulüm korkusuyla Rusya'yı terk etti.

İşte Kasparov'un o sözleri:

"2014'te Ukrayna'yı işgal ettiğinden beri Rusya ile ticarette elde edilen her dolar, dostlarıyla yaptığı her euroluk yozlaşmış anlaşma, Putin'in bugün Avrupa'da sivilleri katletmek için kullandığı savaş makinelerini inşa etmesine yardımcı oldu. Şimdi yarattığınız canavara karşı Ukrayna'nın savaşmasına yardım etmelisiniz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Putin'in masum insanlara topyekün saldırmasını engellemek için toplantılar yaptığı sırada, bu saldırının gerçekleşmiş olması ironik bir durum. Dünya Putin'in silahlanması ve savaşa hazırlanması için 8 yıl süre verdi. Ukrayna'ya ise bu sürede çok az destek verdi ya da hiç vermedi. Putin, onu eşit bir müttefik olarak gören ve bu süreçte bağrına basan özgür dünyanın beslediği yılandır. Şimdi tekrar vuruyor, kötülükten ve savaşmaktan kaçınmayacağını kanıtlıyor. Bunu ancak ekonomik yaptırımlarla durdurabilirsiniz. Ukrayna'ya zafer."

Rusya-Ukrayna savaşı futbol dünyasında nasıl yankı buldu?