Gareth Southgate, EURO 96'yı unutamıyor: Canımı hep acıtacak

İngiltere, EURO 1996'da Gareth Southgate'in kaçırdığı penaltıyla elendiği Almanya'dan rövanşı yine Wembley'de aldı.

AKŞAM

Teknik Direktör olarak Almanya'yı eleyen Southgate ise "Kazandığımız için elbette mutluyum. Hedefimiz EURO 2020 şampiyonluğu... Ancak açık konuşmak gerekirse ömrümün sonuna kadar 1996'da kaçırdığım penaltıyı hatırlayacağım. Bu benim canımı her zaman çok acıtacak." açıklamasında bulundu.

İNGİLTERE'NİN GOLÜ KLOPP'UN KİTABINDAN

Öte yandan İngiltere, Almanya'yı 2-0 yenerken Kane'in attığı gol manşetlerdeydi. İngiliz basını, "İngiltere, Liverpool'un Alman hocası Klopp'un kitabından çıkan taktik anlayışla golü buldu. Kane, bu taktiği uyguladı." yorumunu yaptı.

"KANE ATEŞLEDİ"

İngiltere Milli Takımı'nın malzemecisi Pat Frost, "Harry Kane, Almanya maçında soyunma odasında 30 saniye boyunca motivasyon konuşması yaptı. Herkesin tüyleri diken dikendi. O anda kaybetmeyeceğimizi anladım." dedi.

FATURA MÜLLER'E

Alman basını ise elenmenin faturasını skor 0-1'ken kaleciyle karşı karşıya kalıp, golü kaçıran Thomas Müller'e kesti. Tecrübeli forvetin bir daha Alman Milli Takımı'nın formasını giymemesi gerektiği bile yazıldı.

KROOS BIRAKTI

EURO 2020'de İngiltere'ye elenen Almanya'da merkez orta saha oyuncusu Toni Kroos, milli takımı bıraktı. 31 yaşındaki Real Madridli futbolcu, Almanya Milli Takımı'yla 2014'te dünya şampiyonluğu yaşamıştı. 106 karşılaşmada ise 17 gol kaydetti.

MESUT DEĞİL!..

Almanya Milli Takımı'nı bırakan Teknik Direktör Löw, "2018'deki olaydan sonra Mesut Özil'le sonraki haftalarda görüşmemek büyük bir insani hayal kırıklığıydı. Onunla tekrar buluşacağımız ve konuşacağımız zamanlar gelecek." açıklamasında bulundu.

Fransa Milli Takımı'nda aile içi şiddet!