Galatsaray'a bir Norveçli daha! Cim-bom Andreas Hanche-Olsen'i bitirdi

Gent'te forma giyen Norveçli Andreas Hanche-Olsen'le anlaşmaya varıldı. 3 yıllık sözleşmeye imza atacak oyuncuya 700 bin euro yıllık ücret verilecek. Belçika ekibine ise 3 milyon euroluk ödeme 3 taksitle yapılacak.

AKŞAM

Marcao'nun İspanya La Liga ekiplerinden Sevilla'ya transfer olması sonrası stoper takviyesi yapma kararı alan Galatasaray, istediği oyuncuyu Belçika'da buldu. Sarı-Kırmızılılar, Gent'te forma giyen Norveçli Andreas HancheOlsen ile prensip anlaşmasına vardı.

25 yaşında ve 1.85 boyundaki başarılı savunma oyuncusu 3 yıllık sözleşmeye imza atacak. Olsen'e ise 700 bin euro yıllık ücret ödenecek. Başarılı oyuncunun bu hafta içerisinde İstanbul'da olması bekleniyor

2020'DE BELÇİKA'YA GELDİ

Belçika kulübü Gent, oyuncusu Andreas Hanche-Olsen için önce 4 milyon bonservis bedeli istedi. Sarı-Kırmızılı yönetim, yaptığı sıkı pazarlıklar sayesinde rakamı 3 milyon euroya kadar indirmesini bildi. Cim-Bom, bonservis rakamını 3 taksitle ödeyecek.

Sağ bek ve sol bek olarak da görev yapabilen genç futbolcu, 2020 yılında Belçika temsilcisi Gent'e transfer oldu. Belçika ekibi bu transfer için Norveç ekiplerinden Stabaek takımına tam 850 bin euro bonservis bedeli ödemişti.

PİYASASI 4 MİLYON EURO

Geçtiğimiz sezon Gent'te tam 55 resmi maç oynayan Andreas Hanche-Olsen, bu sezon da 3 karşılaşmada forma giydi. Belçika'da 97 maça çıkan 25 yaşındaki stoper takımına 2 gol, 2 asistlik skor katkısında bulundu. Olsen kariyerinde 233 karşılaşmaya çıktı.

Norveçli oyuncu bu maçlarda 9 gol ve 6 asistlik performans sağladı. Transfermarkt verilerine göre Norveçli oyuncunun güncel piyasa değeri 4 milyon euro. Teknik Direktör Okan Buruk'un, Olsen'i özellikle istediği öğrenildi.