Galatasaray'ın zirve için rakibi Alanyaspor! Öne çıkan istatistikler

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında lider Galatasaray, Alanyaspor ile RAMS Park'ta karşı karşıya gelecek. Zorlu maç öncesi iki takım için öne çıkan istatistikleri derledik. İşte detaylar...

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında lider Galatasaray evinde Corendon Alanyaspor'u konuk edecek. Milli ara öncesi liderlik koltuğunu korumak isteyen sarı kırmızlılarda tek hedef galibiyet. Kasımpaşa maçında son dakikada yediği golle zirve de yara alan Aslan, taraftarının yüzünü bu kez güldürmek istiyor.

SON 4 MAÇI KAZANDI

Alanyaspor'u konuk ettiği ilk dört Süper Lig maçını kazanan Galatasaray, daha sonraki dört karşılaşmadaki tek galibiyetini geçen sezon aldı (2B 1M).

SON GALİBİYET 2021'DE

Eylül 2021'de Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 mağlup ettiği Süper Lig maçından bu yana sarı-kırmızılı rakibi karşısında galibiyet alamayan Alanyaspor (2B 3M), son üç karşılaşmayı dörder gol yiyerek kaybetti.

ÜST ÜSTE BÖYLE BİR DURUM YAŞANMADI

Evinde oynadığı son Süper Lig maçında Kasımpaşa ile 3-3 berabere kalan Galatasaray, lig tarihinde ikinci kez üç farkla öne geçtiği bir iç saha maçında puan kaybetti (4-4 vs Fenerbahçe; Haziran 1983). Sarı-kırmızılılar, Okan Buruk yönetiminde üst üste iki iç saha karşılaşmasında puan kaybı yaşamadı (41 maç).

SON 3 MAÇTA GOL YEMEDİ

Süper Lig'de çıktığı son üç maçta gol yemeyen Alanyaspor (2G 1B), en üst lig tarihinde üst üste dört gole kapama yaptığı bir seri yakalayamadı.

26 MAÇIN 24'ÜNÜ KAZANDI

Süper Lig'deki son 26 maçının 24'ünü kazanan Galatasaray (1B 1M), bu süreçte galip gelemediği iki karşılaşmayı da iç sahada oynadı (3-3 vs Kasımpaşa & 0-1 vs Fenerbahçe).