Galatasaray'ın yüzde 2.32'si Olcan ve Dany'ye

G.Saray yönetimi borsada 505 bin adet hisse satıp, 15 milyon TL sıcak parayı kasaya koydu. Ancak bu paranın tamamına yakını, Olcan Adın ve Dany Nounkeu'nun alacaklarına gidecek.

1

YÜCEL ALBAYRAK - ÖZEL HABER

Riva ve Florya için Emlak Konut'la yaptığı anlaşmalardan gelen sıcak parayla borcunun bir bölümünü kapatan G.Saray yine nakde sıkıştı, çözümü hisse satışında buldu. Sportif A.Ş.'nin %2.3294'lük bölümü 24 Mayıs'ta borsada satıldı... 504 bin 196 adet hisse satışından kasaya 15 milyon TL para girdi. Bu pay satışı sonrası G.Saray Spor Kulübü Derneği'nin, Sportif A.Ş.'deki payı yüzde 66.424'e geriledi. Daha önce şirketteki payı yüzde 50'ler seviyesine düşen dernek, Ünal Aysal'ın başkanlığında yaptığı bedelli sermaye artışına SPK tarafından zorunlu şekilde katılmış ve elindeki hisseler yeniden yüzde 69 düzeyine ulaşmıştı.

ELİNDE SADECE 1.5 MİLYON KALACAK

G.Saray'ın bu satıştan elde ettiği gelir ise ancak Olcan'la Dany'nin kazandığı davaların tazminatlarını karşılamaya yetiyor. Sarı-Kırmızılı kulüple davalık olan Olcan Adın ve Dany, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'ndan zaferle ayrılmıştı. Kurul, Olcan Adın'a 2.9 milyon euro, Dany'e de 461 bin euro tazminat ödenmesine hükmetti. Bu iki miktarın toplamı 3 milyon 361 bin euroya denk geliyor. İkisinin toplam TL karşılığı ise 13.5 milyon düzeyinde. Yani Galatasaray'ın satışını yaptığı yüzde 2.32'lik hisse senedinden bu paralar ödendiğinde elinde sadece bir milyon 500 bin TL para kalıyor. Hisseler, futbolcuların alacaklarına karşılık resmen kurban edildi.

DAMLAYI DEĞİL GÖLÜ SATTI

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek daha önce, "G.Saray hisselerinin bir damlasını satmam" açıklamasını yapmıştı. Özbek, BipSpor'a yaptığı açıklamada, "Zor bir dönemden geçiyoruz. Belki de en kolayı, bugün seçime gitmektir. G.Saray hisselerinin bir damlasını satmam. Ben G.Saray'ı satmak için göreve gelmedim. G.Saray'ı yönetmeye geldim" demişti. Buna rağmen 504 bin hisse satışı tepki çekti.