Galatasaray'ın yeni transferi Tolga Ciğerci kimdir?

Galatasaray Sportif AŞ, profesyonel futbolcu Tolga Ciğerci ve kulübü Hertha Berlin ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Galatasaray'da uzun zamandır kriz yaratan orta saha transferi konusu çözüldü. Galatasaray, Hertha Berlin'in 24 yaşındaki futbolcusu her konuda anlaşmaya vardı. Geçen sezonu Hertha Berlin forması ile geçiren oyuncu 18'i Lig olmak üzere 21 maça çıktı. Türk oyuncu bu maçlarda yüksek pas isabetinin yanısıra  iki asist yaptı. Ön libero mevkisinde hırslı yapısı topa hakim olma ve oynama isteği ile öne çıkan 24 yaşındaki Türk oyuncu yüzde 80 pas yüzdesi ile Almanya Ligi'nde bu alanda üst sıralarda bulunan oyuncu defansif ve ofansif olarak Hertha Berlin'in orta sahasındaki en önemli isimlerden birisi

Galatasaray Sportif AŞ.'nin KAP'a gönderdiği transfer bildirimi şu şekilde:

"Profesyonel futbolcu Tolga Ciğerci ve kulübü Hertha BSC Berlin ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne net 3.000.000 EUR tutarında bonservis bedeli ödenecektir. Futbolcunun kendisiyle de 2016-2017 futbol sezonundan başlamak üzere 3 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır.   

2016-2017 sezonu için net 2.000.000 EUR sabit transfer ücreti

2017-2018 sezonu için net 2.000.000 EUR sabit transfer ücreti  

2018-2019 sezonu için net 2.000.000 EUR sabit transfer ücreti     

Kulüp bu dönem içerisinde Futbolcuya ayrıca; takımın futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında alacağı her bir puan için 5.000 EUR prim ödeyecektir. Bu primler, futbolcunun ilk 11'de oynadığı müsabakalar için %100, sonradan oyuna girdiği müsabakalar için %50 ve ilk 18 kişilik kadroda olup oyuna girmediği müsabakalar için %25 oranında ödenir. Futbolcuya, kadroda olmadığı müsabakalar için prim ödemesi yapılmaz.

Kulübün TFF Süper Lig'de şampiyon olması durumunda o sezon hak ettiği puan primlerinin %20'si oranında ayrıca prime hak kazanacaktır. 

Futbolcunun 8.000.000 Euro net ödemek şartıyla 2017/2018 sezonu sonunda sözleşmeyi tek taraflı fesih hakkı vardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

TOLGA CİĞERCİ'NİN İLK DEMECİ 

Yeni transferimiz Tolga Ciğerci, 3 yıllık imzayı attıktan sonra ilk özel röportajını GS TV'ye verdi. Deniz Gülen'in sorularını yanıtlayan Tolga Ciğerci hedefini "Galatasaray'da olmak benim için gurur verici. İyi oynayarak takıma yardım etmek ve burada başarılı olmak istiyorum" diyerek anlattı.

Ailesinin ve kendisinin Galatasaraylı olduğunu söyleyen Tolga, "Buraya gelmek benim için bir hayaldi ve Allah'a şükür ki buradayım. Şimdi Türk Telekom Arena'da asist yapmak, gol atmak istiyorum. Galatasaray taraftarını hep videolarda görüyordum; artık canlı bir şekilde onlarla olmak istiyorum" dedi.

Daha önce hiçbir Galatasaraylı oyuncu ile konuşmadığını dile getiren gurbetçi oyuncu "Hepsi iyi futbolcu, aksi takdirde Galatasaray'da olmazlardı. Takımda Almanca bilen oyuncuların çok olması ise beni uyum anlamında rahatlattı" derken Türkçe bilgisini geliştireceğinin de sözünü verdi.

Tolga Ciğerci, geçmişte Galatasaray'da örnek aldığı futbolcu olarak Felipe Melo'yu gösterirken "Onu takip ediyordum. Acayip bir futbolcuydu. Agresif bir isimdi. Benim de kendi stilim var, onu burada sergilemek istiyorum" dedi. 

Gladbach'da Favre, Hertha Berlin'de Jos Luhukay ile çalışan Tolga, sarı-kırmızılı takımımızda bir başka Hollandalı Jan Olde Riekerink ile Galatasaray için mücadele verecek. Tolga, Riekerink hakkında "Hoca güven verdiğinde futbolcu daha iyi oynar. Riekerink de böyle bir hoca" tanımını kullandı. Tolga, daha önce Gladbach formasıyla gol attığı Fenerbahçe için, "Derbide oynamak ve yine Fenerbahçe'ye gol atmak istiyorum" sözleriyle röportajını tamamladı.

Tolga Ciğerci kimdir?

Wolsburg altyapısı ile futbol hayatına başlayan 24 yaşındaki oyuncu Almanya'nın Nordenham kasabasında 23 Mart 1992'de dünyaya geldi. 18 yaşında Wolsburg ile Profesyonel sözleşme imzalayan oyuncu 2 yıl sonra Alman ekibi Mönchengladbach'a kiralandı. Sonraki sezonu da kiralık olarak Hertha Berlin'de geçiren Tolga daha sonra Berlin ekibi ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Almanya U-19 Almanya U-20 takımlarını seçen Tolga daha sonra A milli takım hakkını Türkiye'den yana kullandı.